Alcatel Idol 4 VR (Dual SIM)

Alcatel Idol 4 VR (Dual SIM)


  rating 4,4 din 5
punctaj obtinut
din 5 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Florian despre Alcatel Idol 4 VR (Dual SIM)


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Am telefonul de trei saptamani.

Nu pretind ca sunt un expert in telefoane mobile, nu cunosc toate optiunile sistemului de operare sau ale telefonului, review-ul este bazat pe nevoia si experienta mea de utilizare.

Mi-as dori sa descopar din alte review-uri ca problemele acestui telefon pot fi remediate sau evitate.

Telefonul nu este blocat in reteaua Orange.

Designul este unul placut, telefonul este usor, are destule accesorii in cutia care se transforma in casca VR: casti intraauriculare JBL negre (eu folosesc unele vechi Huawei pentru ca nu intra in canalul urechii ca astea), folie de protectie (deja am zgariat-o) si o husa transparenta din plastic dur care acopera spatele si colturile telefonului. Per total, calitatea materialelor, inclusiv telefonul este una buna.

Telefonul se incarca destul de repede cu incarcatorul din pachet, de la 10% la 100% sub doua ore.

Androidul 6.0 este putin customizat de chinezii/francezii de la Alcatel si ruleaza usor, destul de intuitiv. Are cateva aplicatii specifice utile, inclusiv functie de economisire a bateriei.

Ecranul reda culorile naturale intr-un mod placut, nu exagerat. Poate consuma mai putin telefonul daca avea rezolutia mai mica. Sticla am inteles din unele surse de pe internet ca ar fi ceva de la Dragontrail, da ma tem sa probez eu asta.

La capitolul audio telefonul este mult peste clasa lui. Sunetul in boxe este de o foarte buna fidelitate si volumul este destul de puternic pentru un telefon. In casti nu exceleaza, dar se aude bine.

La capitolul semnal sta foarte bine.

Semnalul 4G functioneaza foarte bine pe ambele SIM-uri, dar din pacate nu simultan, celalalt intrand auomat in 2G, asa ca ... aviz pentru amatorii de Digi (in sensul ca daca vrei 4G de la Orange nu mai poti folosi deloc Digi, dar daca folosesti 4G de la Digi, poti utiliza Orange in 2G). Eu personal, dupa ce am luat noul abonament, am destui giga de net de la Orange astfel incat ma pot bucura permanent de internet (am descoperit Deezer-ul). Oricum viteza internetului mi se pare foarte buna, in contextul in care am trecut de la internetul 3G.

Semnalul GPS este precis si telefonul este gasit repede.

Pe WI FI are viteza foarte buna.


CONTRA

Primul minus, am vrut sa spun MINUS, este ca se incinge. Parca nici nu am schimbat telefonul. Zilele trecute am fost nevoit sa-l inchid la cat de incins era cu doar doua pagini deschise in Google Chrome. Bine, a fost o singura data, dar m-a pus pe ganduri. Oricum se incalzeste destul de repede.

Se descarca vazand cu ochii. Ma refer cand este folosit intens, adica daca ma joc la el il incarc de doua ori pe zi, pentru mesagerie, muzica, ceva browsing, adica utilizare normala, o incarcare pe zi.

Eram obisnuit cu ES Task-manager dar nu-i pot folosi toate functiile pe acest telefon.

Pozele si filmuletele, nu le-as trece la CONTRA, dar nici la PRO. Acolo unde este lumina, rezultatul este bun, focuseaza repede, face poze frumoase si filmari bune (vorbesc de ambele camere), chiar daca nu au multe optiuni camerele. La intuneric, calitatea este mediu spre slab, nu se compara cu Samsung sau LG. Dar, detaliile si fetele se disting.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

valiblajovan pe 29.12.2016 15:02

ATENTIE! Daca te mai joci mult jocuri gen Asphalt 8, pregateste-te sa-l trimiti in service cat de curand! Procesorul acestui telefon, NU este optimizat pentru astfel de jocuri! Daca joci Angry Birds, de exemplu, e alta poveste. Incingerea excesiva nu este "accidentala" si poate duce la deslipirea de pe placa a procesorului, sau mai rau, arderea placii de baza! Atata timp cat e in garantie...poti sa faci ce vrei cu el dar ai grija ca si garantia e limitata iar daca se arde placa de baza, s-ar putea ca Orange sa nu-ti acopere garantia si sa fi nevoit sa arunci telefonul! Daca vroiai Asphalt 8, trebuia sa-ti iei cel putin un Samsung S5 ca sa stai linistit! Bafta!

valyvalyvaly1971@gmail.com pe 06.11.2016 12:37

un telefon foarte bun.cumparatil.

pantianu pe 27.10.2016 22:46

Salutare, revin la mai bine de o luna de utilizare a telefonului: 1. Pentru "etype1": nu spun ca nu sunt bune castile JBL, dar merg foarte mult pe bicicleta si astea sunt intraauriculare, deci nu mai aud mediul inconjurator foarte bine, stii tu, masini, claxoane, probabil si injuraturi; nu le vand, sunt de rezerva; 3. Revin la telefon, - cele bune: a fost o exceptie incalzirea telefonului doar cu browser-ul deschis; functioneaza fluent pe net, cu mai multe aplicatii pornite; in Asphalt 8 se incalzeste destul de mult, dar jocul ruleaza fluent, probabil datorita procesorului/procesorului grafic; RAM-ul imi este suficient si nu mi-a facut probleme pana acum; designul, ecranul, sunetul, timpul de incarcare, semnalele WIFI, 4G si GPS sunt in continuare de 5 stele; - cele rele: BOOM KEY - inutil din punctul meu de vedere; putea fi inlocuit cu butonul ON/OFF care este pozitionat astfel incat daca folosesti telefonul la orizontala sa il apesi fara sa vrei cu degetarul si iesi din joc sau aplicatie cand iti este lumea mai draga, dar am gasit o solutie: rotesc telefonul la 180 de grade; - concluzie: telefonul raspunde tuturor nevoilor mele si as vrea sa-i acord 4,5 din 5 stele.

kid89r pe 19.10.2016 10:00

Nici Samsung nu face cele mai bune telefoane. Au destule probleme cu telefoanele lor. Plus pretul exagerat de mare. Sunt utilizator de samsung si la pretul platit pe telefon ar fi trebuit ca acesta sa zboare. Dar nu o face. In legatura cu cele 2 simuri ale telefonului alcatel era de asteptat sa nu aiba 4G pe ambele simuri in acelasi timp.E vorba de a fi informat.Acum au inceput sa apara telefoane care sa aiba 4G pe un sim si 3G pe celalalt sim in acelasi timp.Asadar 4G in acelasi timp nici vorba...poate candva.Si nici nu stiu cat de util ar fi.Poate ar fi,dar ar manca mai repede bateria.

etype1 pe 26.09.2016 10:05

Pacat ca nu folosesti castile ce le-ai primit, ai fi uimit! JBL, o companie cu 70 de ani de experienta in domeniul sculelor audio, sunt cei mai buni din lume! Produsele lor se regasesc in studiouri de inregistrari, mega-concerte, cinematografe, home teatre etc. Si da, castile astea nu sunt o imitatie palida, sunt chiar adevarate si originale! Apropo, daca nu le folosesti, nu le vinzi? smiley Felicitati pt. achizitie, da, te felicit, tocmai pt. ca ai ales o companie ajunsa acum de nisa, doar PT. CUNOSCATOR! Pe vremea cand Samsung vindea casete audio, Alcatel era lider in tehnologie de telecomunicatii...

barnici pe 20.09.2016 15:08

Un review prea elaborat in raport cu calitatile acestui telefon. Si acuma iti pun o intrebare: in banii astia nu mai bine iti luai un huawei p9 lite? Sau bucuria ta a fost ce contine cutia de la alcatel, telefonul mai putin. Omul din greseli invata. Daca vrei un telefon de calitate, iti cumperi un Samsung, un Huawei, un hTc si lista poate continua.



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Alcatel Shine Light Black


rating 0 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Alcatel Shine Light Black

Huawei Y7 Prime 2018 16GB Dual SIM Blue


rating 0 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Huawei Y7 Prime 2018 16GB Dual SIM Blue

Samsung Galaxy J5 2017


rating 4,2 din 5

4 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

HONOR 90 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus