BlackBerry Q10 alb

BlackBerry Q10


culoare


Alb Negru
  rating 4 din 5
punctaj obtinut
din 1 review
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

expert Orange Mihai despre BlackBerry Q10 alb


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

          BlackBerry a lansat si cel de-al doilea telefon cu OS10, ultimul "hybrid" pe care acestia l-au numit Blackbery Q10, combinand tastatura QWERTY cu un display de 3.1 inci Super Amoled si tractat de un procesor Qualcomm® Snapdragon™ S4, acesta pare sa fie un partener de afaceri foarte bun.

          Primul lucru remarcat cand am inceput sa-l utilizez a fost calitatea foarte buna a apelului datorita functiei  HD Voice , lucru confirmat si de interlocutor.

          Telefonul vine dotat cu un procesor Qualcomm® Snapdragon™ S4  si cu puternicul chipset grafic PowerVR SGX544, capabil de ultimile jocuri 3D. Memoria de 2GB RAM ne ajuta sa navigam fluent prin meniu si sa tinem aplicatii in background pe care ulterior le putem inchide din task manager printr-o simpla glisare de jos in sus pe ecran. 

          Sunt disponibile aproximativ 70.000 de aplicatii pentru BlackBerry OS10, aplicatii aparute din momentul lansarii, Ianuarie 2013.  Printre aplicatiile preinstalate gasim Facebook, YouTube, Maps, Twitter sau LinkedIn. OS10 ne ajuta sa centralizam toate notificarile intr-un singur loc : BlackBerry HUB. Toate notificarile , mesajele PIN , actualizari de soft sau  schimbarea de fus orar sunt acum foarte usor de gasit printr-o simpla glisare cu degetul pe ecran din dreapta spre stanga.

          Spre deosebire de alte modele BlackBerry care au tastele intr-o forma curbata , Q10 are asezate tastele in linie si probabil din lipsa spatiului ajung pana pe marginea telefonului, tastatura este foarte precisa si usor de utilizat pentru expedierea e-mailurilor.

          Pe partea dreapta a telefonului avem butoanele de volum iar intre ele avem butonul de voice control,  iar pe partea stanga gasim portul HDMI si  microUSB. Butonul de pornire este in partea de sus a telefonului, iar langa acesta gasim si doua microfoane pentru anularea zgomotului de fundal in cadrul apelurilor HD Voice.

          Camera frontala este de 2MP cu posibilitatea de a filma 720p , putem efectua apeluri video VoIP sau BBM Video. Camera din spate are 8MP cu autofocus si flash LED. Cu aceasta putem face poze la o rezolutie de 3264x2448 pixeli cu stabilizator de imagine inclusiv pentru filmarile 1080p.

          Q10 vine cu o baterie de 2100 mAh, o  baterie cu aproximativ 15% mai mare fata de modelul  Z10 iar daca comparam display-ul celor doua modele (BlackBerry Z10 : 4.2 inci comparativ cu SAMOLED 3.1 inci Blackberry Q10 ), atunci Q10 este clar castigator in batalia autonomiei. Capacul bateriei este dintr-un plastic de calitate superioara cu clasica emblema Blackberry pe el, iar in interior are modulul NFC integrat.

          Telefonul BlackBerry Q10 este o combinatie foarte reusita, datorita tastelor QWERTY si ecran tactil sustinut de noul sistem de operare OS10, el reusind astfel sa schimbe standardul telefonelor business.


PRO
  • LTE (4G) si NFC
  • Procesor Dual-Core 1.5 GHz Qualcomm® Snapdragon™ S4
  • QWERTY + Display Super AMOLED de 3.1 inci
  • Memorie interna 16 GB, cu posibilitate upgrade la 32GB
  • Baterie 2100 mAh
  • Calitatea apelului

CONTRA
  • BlackBerry World necesita mai multe aplicatii
  • Camera foto nu exceleaza

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

alcalin26 pe 25.01.2014 19:01

Un super telefon! Acum se pot descarca si aplicatii de pe Google Play si le poti folosi pe BlackBerry 10. Un telefon BlackBerry reusit ,dar pretul il trage in jos, sper sa mai reduca din pret, este exagerat.

aronbv pe 02.09.2013 22:48

As fi curios cum upgradati memoria interna la 32 GB? Poate vroiati sa spuneti ca are 16 GB si suporta card microSD pana la 64 GB (nu 32)

Eu am telefonul de 2 saptamani si sunt absolut multumit de el.

Nu as fi crezut sa vad 2 zile autonomie asa cum ziceau unele reviewuri, si asta in conditii de "butonare" intesiva, pentru ca e jucarie noua smiley

 

Faptul ca inca sunt putine aplicatii pentru noul istem de operare este doar o chestiune de timp.



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

HTC One mini argintiu


rating 3 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy S4 mini alb


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

HONOR 90 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus