BlackBerry Q5 negru

BlackBerry Q5


culoare


Alb Negru Rosu
  rating 4,33 din 5
punctaj obtinut
din 3 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Andreea despre BlackBerry Q5 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

Noul sistem de operare BlackBerry OS 10 vine pe noul telefon - BlackBerry Q5.

Q5-ul cantareste aproximativ 120 de grame, avand o baterie interna, incorporabila. Spatele telefonului este din material cauciucat Kevlar, impreuna cu corpul din plastic si marginile rotunjite, il fac putin incomod si alunecos in mana.

Telefonul ofera utilitatea completa a unui telefon cu ecran tactil capacitiv de 3.1 inci, care suporta o rezolutie de 720 x 720 pixeli, patratos, cu un display luminos, usor de citit si receptiv. Combinatia dintre touhscreen si tastatura il face eficient pentru anumite sarcini, astfel cel mai important element al Q5-ului este tastatura, pentru cei mai multi considerata depasita/ invechita, insa pentru cei de la BlackBerry, tastatura doreste sa aduca o nota de reinventare, de utilitate a acestei tastaturi pe telefoanele smartphone. Utilizarea acesteia iti va schimba cu siguranta atitudinea asupra unui telefon smartphone cu tastatura fizica.

Tastatura este usor de folosit, sistemul de scriere predefinita functionaza si el, foarte corect.

Telefonul are de asemenea un buton de pornire, volum sus/ jos si mute in dreapta sus si un slot de incarcare microUSB in partea stanga sus lateral.

Inima telefonului BlackBerry Q5, are un processor Dual-core Qualcomm Snapdragon S4 de 1,2 Ghz, capabil sa sustina concomitent mai multe aplicatii si functii ale telefonului, procese sustinute si de cei 2GB de RAM.

Telefonul vine cu anumite aplicatii preinstalate, cum ar fi LinkedIn, Twitter si Box, impreuna cu Docs to Go, iti va permite sa citesti si sa scrii documente in format Word, Excel si PowerPoint, foarte folositoare utilizatorilor de afaceri, in timp ce BlackBerry Balance permite utilizatorilor sa creeze profiluri speciale pentru a pastra locul de munca si datele cu caracter personal separat.

Memoria interna a telefonului este limitat la 8GB, in schimb ofera posibilitatea de atasare a unui card extern microSD de pana la 32 GB.

BlackBerry Q5 are capabilitati de conectare 4G, WiFi, Bluetooth si NFC.

Camera principala a BlackBerry-ului Q5 are 5 MP, camera frontala ofera o buna imagine , fiind de 2MP.

Blackberry OS 10 il face sa se miste fluent in sistemul lui de operare, bazat si pe gesturi, este intuitiv si usor de folosit, cu acces permanent si oricand la BlackBerry Hub, indiferent in ce aplicatie te afli.

BlackBerry World este sarac populat in aplicatii in comparatie cu Apple Store sau Google Play. Lansat la inceputul anului 2013, aplicatiile nu s-au imbunatatit cu mult.

Utilizat normal pe parcursul unei zile, bateria acestuia nu se consuma in totalitate, iar la sfarsitul zilei vom avea baterie si pentru ziua urmatoare.

Daca esti fan inveterat Qwerty in cautarea unui dispozitiv de buget mediu, Q5-ul iti poate prezenta interes, sau daca esti un utilizator care are afaceri si lucrezi cu date si sa le trimiti, acest telefon o sa para atractiv acestora. Centrul de mesaje BlackBerry Hub poate castiga fanii innebuniti si consumatori de mass-media sociala. Combinatia de tastatura fizica , ecranul diminutiv si gama limitata de aplicatii, ii pot lasa destul de reci.


PRO
  • Ecran tactil 3.1 inch
  • Tastatura Qwerty
  • Display cu culori vii
  • Card microSD pana la 32 GB
  • Conexiune LTE/4G

CONTRA
  • Lag-uri in aplicatii
  • Gama limitata de aplicatii

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 negru


rating 4 din 5

fii primul care
adauga un review pentru BlackBerry Q10 negru

Sony Xperia M2


rating 4 din 5

2 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda

Orange Rono


rating 4,17 din 5

6 review-uri
66% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

HONOR 90 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus