BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

scarlatescumircea despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Z10 depaseste asteptarile atat hardware cat si OS, in special daca-l compari cu mai vechile modele ale producatorului.

Foarte multe review-uri tind sa-l puna fata in fata cu un iPhone (4, 4S sau 5) sau un Samsung GS3 sau chiar GS4 dar din punctul meu de vedere misiunea Z10 nu este una de cucerire a clientilor Apple sau Samsung ci mai degraba oprirea scaderii numarului de utilizatori BlackBerry. Si asta pentru ca la ora actuala BlackBerry-urile sunt privite ca “un al doi-lea telefon de la care vorbesc” in loc de “principalul device internet-enabled al userilor ce au nevoie de multa comunicare (si nu facebook sau muzica…)”.

Plecand de la acest aspect, Z10 isi face treaba minunat. Dependentii de BBM au la dispozitie o varianta imbunatatita iar BlackBerry Hub aduce intr-un singur loc notificarile de mesaje, SMS, email, calendare, agende sau aplicatii social media (incluzand Evernote) Setarile aplicatiei sunt foarte usor de realizat (de fapt pentru un utilizator clasic cele default sunt suficiente) iar modul in care informatia este organizata tradeaza inclinatia spre simplitate si organizare spartana cu care vechile modele isi educasera utilizatorii.

Aspectul telefonului cere o descriere succinta: foarte elegant (semnificativ peste SGS3 de exemplu). Un capac cauciucat (cu un logo metalic in relief) iti asigura o senzatie de siguranta atunci cand este tinut cu o singura mana dar si aderenta, butoane de volum accesibile, un port miniHDMI care face toti banii si un buton de power putin cam neinspirat plasat in partea de sus. Nu cred ca mira pe nimeni daca spun ca aduce cu aspectul exterior al unui iPhone 5 si s-a putea sa gasim multe voci care sa-l plaseze peste el…

Poate cel mai cunoscut element distinctiv al BlackBerry, tastatura fizica full-qwerty este… de negasit. S-a preferat o tastatura touch foarte buna, mult peste variantele default Android si chiar mai buna decat cea cea de pe iPhone; calitativ solutia ramane sub solutii premium dedicate gen Swypekey dar 2-3 zile de “butonare” sunt insa suficiente pentru a scrie rapid si in mare parte corect pe aceasta tastatura; funcia de prediction isi face treaba (e adevarat, ca peste tot, mai ales in limba engleza).

Multimedia: sunetul, display-ul si viteza de transfer date sunt in top alaturi de varfurile de gama Apple si Android deci din acest punct ve vedere lucrurile stau bine. As mentiona chiar ca textele sunt mai lizibile pe display-ul Z10 decat pe SGS3 in anumite conditii. Castile cu care vine exhipat telefonul sunt decente ca sunet, poate putin cam mari pentru un confort maxim.

Viteza telefonului este mai mult decat decenta, comparativ cu un Android de top (unde daca incepi sa adaugi multe widgeturi performantele scad dramatic) sau iPhone (cu micile lui lag-uri in functionare). E drept ca nici nu ai foarte multe aplicatii disponibile pentru incarcare…

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Samsung Galaxy A34 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Apple iPhone 14


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Samsung Galaxy S23 Ultra 5G


rating 4,5 din 5
2 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda
3




sus