BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Felix despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

     Desi z10 nu are cel mai puternic procesor de pe piata, poate face fata sau chiar intrece telefoane consacrate cu mai mare sustinere financiara. In fond, BlackBerry a inventat smartphoneul.

     Puterea procesorului de pe Blackberry z10 este impresionanta, chipsetul fiind unul Qualcomm MSM8960 Snapdragon Dual-Core tractat la 1.5GHz si un GPU Adreno 225, processor care-si face treaba ireprosabil. Desi esti dispus sa crezi ca functia de multitasking real poate stoarce Z10 de resurse, nu este deloc adevarat. OS10 a fost creat sa faca fata impreuna cu procesorul smartphoneului la sarcini multiple.

      In cele aproape doua saptamani cat am folosit z10, nu am avut niciun moment in care telefonul sa se blocheze iar lagul in aplicatii l-am intalnit de 3 ori (numarat). Deschiderea aplicatiilor dureaza cateva secunde iar inchiderea este aproape instantanee. Nici macar functia de multitasking nu a fost o piedica in fluiditatea lui z10 putand rula in acelasi timp un browser cu peste 40 de taburi deschise si inca sapte aplicatii printre care jocul NOVA 3 fara nicio problema. Amprenta procesorului se gaseste si in procesul de bootare, acesta durand apx30 de secunde de la deschiderea telefonului pana la introducerea codului pin.

 

      Testele in celebrul benchmark tester pentru smartphoneuri Geekbench (v. 2.4.2) au aratat un punctaj de 1933, un scor foarte bun in comparatie cu iPhone 5: 1667 sau cu Samsung Galaxy sIII: 1855. Testul a fost facut pe softul OS 10.0.10.690 instalat pe BlackBerry.

      Faptul ca BlackBerry z10 vine cu un soft complet nou si performant este un avantaj fata de platformele Android, deoarece este optimizat sa functioneze la capacitate maxima impreuna cu dotarile smartphoneului, asa-zisul “soft facut de ei pe telefonul lor”, reteta folosita de cei de la Apple.

 

      Z10 este cu siguranta un nou inceput pentru BlackBerry. Ei vor duce smartphoneurile la un nou nivel, mobile computing si sper ca limitele impuse azi telefoanelor inteligente sa fie impinse mai departe de catre canadieni. Sunt mandru utilizator BlackBerry de 5 ani si sper sa fiu un mandru utilizator al BlackBerry z10, desigur, de la Orange Romania; poate chiar un castigator al concursului.

 

Bonus: Viteza internetului pe BlackBerry z10 este impresionanta. Prin WiFi (router tehnologie N si abonamentul cel mai mic de internet de la Rds) am avut o performanta download de 35.76 Bbps, upload de 28.86 Mbps si un ping de 6ms. Prin HSDPA + de la Orange Romania, (Bucuresti, semnal plin) am obtinut o viteza download de 10.91Mbps, upload 2.73Mbps si un ping de 76ms. Testele au fost effectuate cu ajutorul aplicatiei celor de la speedtest.net si au fost facute pe servere din Romania.

 Viteza laptopului conectat la hotspotul creat prin BlackBerry a fost de 7.33mbps la download, 1.85 la upload si un ping de 77ms, teste efectuat pe site-ul speedtest.net pe un server din Romania. Pe un server din NewYork, viteza a fost de 1.23Mbps download, 0.54 upload si un ping de 238ms. Vitezele sunt foarte bune si regret ca n-am putut testa internetul 4G, situatia fiind desigur mult imbunatatita.


CONTRA

- Nu am reusit sa ma deconectez de la reteaua Wifi decat dezactivand wifiul sau stergand parola salvata.

- In BlackBerry Hub, fara niciun motiv aparent, uneori se deselecteaza unele conturi (fie ele sms, email sau retele sociale) si nu mai apar in lista notificarilor Hub. Sunt disponibile totusi in lista dedicata lor.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

HONOR 90 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus