
din 15 review-uri
- 03 iun 2013
- Review-ul 0 din 15
Producatorul taiwanez se afiseaza pe piata cu un produs revolutionar, ce domina topul smartphone-urilor actuale. HTC One X reuseste sa depaseasca competitia din mai multe puncte de vedere cum ar fi design-ul, ecranul de calitate superioara si nu in ultimul rand, chip-ul grafic de la Nvidia – Tegra 3.
Dupa deschiderea pachetului, telefonul uimeste prin forma si grosimea sa de numai 8,9mm. Dupa pornirea Android-ului Ice Cream Sandwich ne intampina interfata HTC Sense in ultima sa versiune : 4.0. Navigarea prin meniu se face foarte fluent, datorita chip-ului grafic Tegra 3 care deplaseaza cei aproape un million de pixeli fara nici un fel de intarzieri. Inca un avantaj al platformei Tegra este optimizarea in jocuri, unde Nvidia a depus multe eforturi pentru a produce un dispozitiv gaming fara reprosuri.
Memoria RAM a telefonului este déjà un standard in domeniu numarand 1024MB. Stocarea interna in schimb are doua variante de 16GB si 32GB. Slot-ul de card microSD a fost sacrificat pentru a permite o grosime cat mai redusa a terminalului. Tot din considerente de spatiu s-a optat si pentru un slot microSIM in locul unuia clasic.
La capitolul conectivitate One X are dotari standard. Modem-ul 3G+ permite o viteza maxima de 21mbps download si 5.76mbps la upload. Conexiunea WiFi suporta toate formatele de comunicare(a/b/g/n), beneficiind si de functia de hotspot. Smartphone-ul celor de la HTC este prevazut si cu functie de NFC, care, impreuna cu noua functie Android Beam permite transferul de date intre terminale mai usor ca niciodata. Pe zona laterala avem prezente mufa de casti jack 3.5mm(care se bucura de functia BeatsAudio) si cea microUSB ce functioneaza si ca port HDMI cu ajutorul unui adaptor. Ca element distinctiv avem cele 5 contacte de pe spate care transforma device-ul intr-un sistem de navigatie prin intermediul dock-ului si al aplicatiei HTC Car.
Camera de 8MP care troneaza pe partea dorsala a telefonului este insotita de un pachet software care o completeaza : ImageSense. Pe langa interfata intuitiva avem si cateva avantaje care sunt de retinut : stabilizarea de imagine in timpul filmarii, functia HDR si, foarte util, poze in timpul filmarii. Desi focalizarea se face foarte rapid, pozele produse de senzorul de pe HTC One X au un nivel destul de ridicat de zgomot, fiind practic singurul repros adus unui aparat foto ce poate inlocui cu succes unul foto din gama compacta. Senzorul frontal pentru apeluri video are o rezolutie de 1.3MP, dar nu poate fi folosit decat in aplicatii specifice ca Skype, Viber sau Hangouts, HTC-ul neavand suport software pentru apel video 3G.
Ecranul este inca unul din punctele forte ale navei amiral HTC. Luminozitatea excelenta de care da dovada Super IPS LCD2, este compensata in egala masura de o scadere semnificativa a autonomiei bateriei. Display are unghiuri de vizionare foarte bune, iar reproducerea culorilor este fidela si naturala, datorita asezarii non-Pentile a pixelilor, spre deosebire de ecranele Super Amoled care au matricea de pixeli Pentile, dar se impun prin consum scazut si dimensiuni reduse.
Toata aceasta minunata micromasina de calcul este tinuta in viata de un acumulator incorporat de numai 1800mAh. In urma utilizarii normale compuse din apeluri de voce, putin browsing informational, verificat Facebook-ul de cateva ori, orientare GPS, ascultat cateva melodii si videoclipuri online, telefonul a trecut testul unei zile urbane incarcate reusind sa depaseasca pragul de 24h de functionare, in conditiile in care luminozitatea am pastrat-o pe modul automat. Este important de stiut ca platforma Tegra 3 prezinta si un al cincilea nucleu de consum ultra-redus care intra in actiune de fiecare data cand telefonul nu este utilizat(idle). In acest fel device-ul poate trece peste orele de inactivitate din noapte, pierzand doar cateva procente din capacitatea bateriei.
Putem admite cu usurinta ca HTC se prezinta pe piata de smartphone-uri cu un model ce se apropie de perfectiune si care candideaza la titlul de smartphone-ul anului 2012.
PRO
- Display SUPER LCD 2 de calitate exceptionala si rezulotie 720p
- Materiale si design de calitate foarte buna
- Interfata camerei este ergonomica si functionala
- Sunet de calitate ridicata + functie Beats Audio
- Platforma hardware super performanta (Quad-Core 1.5 Ghz, Nvidia Tegra 3, 1GB RAM)
CONTRA
- Lipsa slot microSD
- Butoanele fizice nu sunt foarte ergonomice
- Interfata Sense 4.0 nu aduce multe imbunatatiri
- Calitatea pozelor si filmelor nu exceleaza
- Baterie inamovibila si autonomie scazuta