Huawei Mate 10 Pro Dual SIM Mocha Brown

Huawei Mate 10 Pro


culoare


Midnight Blue Mocha Brown Titanium Grey
  rating 4,61 din 5
punctaj obtinut
din 23 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Victoria despre Huawei Mate 10 Pro Dual SIM Mocha Brown


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Uite că eu am găsit acel telefon rar care mă mulțumește aproape pe deplin. Da, și el are ceva minusuri, dar extrem de puține și destul de mici în comparație cu minusurile altor telefoane. 

Acesta o să fie un review subiectiv. O să fac o listă cu lucrurile cele mai importante pentru mine la 

1. Camera foto. Pentru mine, camera foto a unui telefon este cea mai importantă caracteristică. Fac poze zilnic, zeci de poze, sute de poze dacă plec în vacanță, și am nevoie de un smartphone care să nu mă dezamăgească. Nu mă cred fotograf și majoritatea pozelor făcute de mine rămân în telefon, dar satisfacția pe care o am când o poză iese exact așa cum am vrut sau cum am vazut-o eu este foarte importantă pentru mine.

La capitolul ăsta Huawei Mate 10 Pro stă incredibil de bine.  Huawei a colaborat încă o dată cu Leica pentru co-proiectarea lentilelor duale ale smartphone-urilor Huawei Mate 10 și Huawei Mate 10 Pro. Acestea combină un senzor color de 12 MP, un senzor monocrom de 20 MP, stabilizarea optică a imaginii (OIS), cea mai mare apertură duală din lume de f/1.6, efectul Bokeh și zoom-ul digital, ambele bazate pe tehnologia AI. 

2. Bateria. Cum folosesc aproape non-stop telefonul (fac poze, ascult muzică, mă joc, stau pe rețelele de socializare, fac tethering, verific mailuri, scriu articole și multe altele), bateria este extrem de importantă pentru mine. Deși mai mereu am o baterie externă cu fast-charge cu mine, este deranjant să-ți tot pui telefonul la încărcat.

Bateria lui Huawei Mate 10 Pro este de 4.000mAh și face ca telefonul să reziste aproape o zi jumătate la o utilizare intensă. În plus, telefonul dispune și de încărcare fast-charge, ceea ce înseamnă cu în 30 de minute se poate încărca peste 50%. Din păcate nu dispune de încărcare wireless, dar recunosc că eu nici măcar nu folosesc încărcare wireless, nu îi văd rostul.

3. Design și rezistență. Poate pentru că sunt fată, poate pentru că sunt Graphic Designer, design-ul este important pentru mine. Nu aș putea utiliza un smartphone urăt, butucănos, pătrățos sau pe care rămân mii de amprente, chiar dacă este un smartphone performant.

Huawei Mate 10 Pro are un design reușit, pe placul meu. Are un corp din sticlă 3D, simetric curbat pe toate cele patru laturi, fiind astfel ergonomic și usor de ținut în mână. Pe spatele dispozitivelor se află o bandă cu un finisaj diferit, menită să evidențieze noul sistem dual-camera Leica. De asemenea, Huawei Mate 10 Pro deține certificarea IP67 în ceea ce privește rezistența la apă și praf.

4. Navigația, interfața și meniul. Am întâlnit zeci de telefoane bune cu o interfață foarte greu de folosit, neintuitivă sau care arăta rău. Experiența de utilizare a unui telefon nu ține doar de caracteristicile lui fizice, mai importante îmi par micile amânunte de care te lovești de fiecare dată când vrei să folosești o aplicație. Cum arată meniul rapid, cum vezi notificările, câr de rapid găsești aplicațiile, ce shortcut-uri are, așezarea butoanelor, toate sunt foarte importante.

De exemplu, mi se pare super tare că pe Huawei Mate 10 Pro pot face un screenshot doar "ciocănind" ecranul telefonului.

5. Memoria. Aici mă refer atât la memoria RAM, cât și la memoria internă/externă. Memoria RAM ajută la accesarea rapidă a aplicațiilor, mai ales a celor în stand-by. Mai multă memorie RAM - telefonul se mișcă mai bine, cel puțin teoretic. Huawei Mate 10 Pro dispune de 6 GB de memorie RAM, suficient încât să nu îți faci probleme  - chiar este printre telefonele cu cea mai generoasă memorie RAM.

Memoria internă este de 128GB, muuult și pentru mine și sutele de poze pe care le fac - poze ce le puteți urca gratuit în cloud prin Google Photos. 

6. Performața/Procesorul. Nivelul de performanță al lui telefon nu ține doar de procesor, dar acesta este foarte important. Procesorul face cam toată treaba, el este creierul și inima unui telefon.

La acest capitol, Huawei se laudă tare mult cu modelul Mate 10 Pro, deși nu pot spune că am observat în utilizarea obișnuită cine știe ce rezultate spectaculoase.

Unitatea dedicată de procesare neurală (NPU), împreună cu arhitectura inovatoare a procesorului, permit noului Kirin 970 să livreze, pentru toate sarcinile care utilizează Inteligența Artificială, performanțe cu 25% mai bune și cu 50% mai multă eficiență energetică, comparativ cu 4 nuclee Cortex-A73. Modelele seriei Mate sunt, de asemenea, cele mai rapide smartphone-uri din lume, suportând conectivitate LTE și viteze de descărcare super-rapide. Modelul Mate 10 Pro vine cu suport Dual SIM 4G și cu conexiuni VoLTE duale. Conexiunea VoLTE funcționează foarte bine în rețeaua Orange.

AI-ul analizează modul în care folosești telefonul și este capabil să prioritize aplicațiile în funcție de utilizare, decide care aplicații primesc mai multe resurse și care pot fi suspendate. Cu alte cuvinte, Inteligența Artificială realizează predicții legate de aplicațiile pe care le vei folosi la un moment dat, alocând din timp memorie, pentru ca tot procesul să se realizeze rapid și eficient.


CONTRA

Din păcate, telefonul nu dispune de slot pentru cardul de memorie extern și nu se poate încărca wireless. Astea sunt singurele minusuri importante.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Huawei P20 Pro 128GB Dual SIM Blue


rating 4,41 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

Huawei P20 64GB Dual SIM Black


rating 0 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Huawei P20 64GB Dual SIM Black

Honor V20 128GB Dual SIM Black


rating 0 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Honor V20 128GB Dual SIM Black


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

HONOR 90 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus