Huawei P0 Pro 128GB Dual SIM Black

Huawei P30 Pro


culoare


Aurora Blue Black Breathing Crystal

capacitate


128 GB 256 GB
  rating 4,82 din 5
punctaj obtinut
din 45 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Alex despre Huawei P0 Pro 128GB Dual SIM Black


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Testez Huawei P30 Pro de peste 2 saptamani si pot spune o parere sincera despre acest telefon, cu lucruri care mi-au placut si lucruri care mi-au placut mai putin.

P30 Pro este un telefon cu un design atractiv, un ecran mare si cu un pachet de camere foarte interesant. 

Prima senzatie pe care o ai atunci cand butonezi telefonul este una buna, de telefon premium, din materiale de calitate, cu imbinari dintre sticla si metal care aproape ca nu se simt.

Ecran și luminozitate

Dacă vorbim de ecran, aceste este unul OLED, cu o diagonală de 6.47 inch și o rezoluție de 1080 pe 2340 de pixeli, cu un raport al ecranului de 18.5:9. Pe timp de zi, cu soare puternic, luminozitatea lăsată pe auto face față cu brio, dar pe timpul nopții mi s-a părut că devine cam agresivă (scade cam tare) și am simțit nevoia să dau luminozitatea mai mare manual.

Tot la ecran trebuie să dicutam și despre notch. La P30 Pro este foarte mic, așezat în centru, reprezentat doar de senzorul foto (numit waterdrop). Sincer, nu m-a deranjat deloc și în majoritatea timpului nici nu i-am simțit prezența. Marginile sunt foarte subțiri, iar telefonul nu are difuzor de tip cască. Aplicațiile sunt pe tot ecranul, iar când nu te joci sau nu eșți într-o aplicație, în partea stângă îți apar notificările, iar în dreapta îți apar informații cu privire la baterie, ceas, Bluetooth și alte asemenea.

Hardware și performanță

Huawei P30 Pro vine într-un pachet hardware foarte bun. Telefonul are un procesor Octa-core, de 2.6 GHz, Kirin 980 (întâlnit și pe Mate 20 Pro), o memorie RAM de 8 GB și o memorie internă de 256 GB (pentru foaaaarte multe poze).

Legat de jocuri, m-am distrat de minune jucând în principal PUBG, iar uimitor, după 2-3 meciuri, telefonul nu s-a încălzit. În multitasking se descurcă foarte bine, iar ecranul fără margini te încântă de fiecare dată când rulezi o aplicație pe toată “suprafața imobiliară”.

Testat în Antutu, P30 Pro a reușit un scor de cam  puncte. Dar nu cred că o să ții cont neapărat de scorul din aplicație în momentul în care îl vei achiziționa, ci pe informația că o să te poți baza pe el din punct de vedere hardware 2-3 ani lejer de acum înainte.

Camera

Camera este una WOW. Cei 4 senzori de pe spate fac echipa buna pentru a realiza niste poze superbe, atat in lumina naturala, cat si in conditii de lumina slaba. Zoom-ul mi s-a parut incredibil, te ajuta foarte mult si in momentul in care vrei sa realizezi portrete, fotografii macro sau pur si simplu, sa pozezi un obiect aflat la mare distanta. Am fost uimit de zoom-ul optic, de cel hybrid, dar si de cel digital, de pana la 50x. Surprinde obiecte care cu ochiul liber ar fi greu de observat. In acelasi timp, in conditii de luminozitate foarte slaba, pozele ies mai clare si mai colorate decat poti vedea cu ochiul liber. Camera frontala este buna si ea, iar per total, pachetul foto mi se pare unul foarte bun.

Autonomie

Bateria lui Huawei P30 Pro este de 4200 mAh. Autonomia este una foarte bună, și pot spune faptul că telefonul m-a impresionat la acest capitol. Bateria rezistă o zi și cam 5-6 ore în condiții de utilizare intense. În condiții medii însă, ori dacă nu foloseșți 2 cartele și internet non-stop (cam așa cum fac eu), cu smartwatch conectat tot timpul prin Bluetooth și asemenea lucruri, bateria o să te ajute lejer pe parcursul a 2 zile. Cu ecranul non-stop pornit, bateria ține puțin peste 6 ore, ceea ce mi se pare din nou un rezultat foarte bun.

Dacă vorbim de încărcare, aceasta este una super-rapidă, însă atenție, trebuie să foloseșți atât încărcătorul, cât și cablul din pachet pentru asta.

Ca să îți dau niște exemple, de la 2 la 100%, s-a încărcat într-o oră și 17 minute, sau de la 17 la 100% în 58 de minute.

La capitolul baterie așadar, mă declar foarte mulțumit de noul P30 Pro. Să nu uit să precizez, poate fi încărcat rapid și wireless, dar acum vine și cu Reverse wireless charging, ceea ce înseamnă că poți încărca și alte dispozitive wireless din bateria telefonului.

Sunet

Sunetul se aude bine, clar, proiectat însă doar prin difuzorul din partea de jos, singurul difuzor de altfel. Cu toate acestea, nu m-a impresionat prea tare.

Lucrul care mi-a plăcut e însă faptul că difuzorul cască e montat acum sub ecran, și că funcționează excelent.

Alte informațîi pe care merită să le trec în listă sunt legate de faptul că P30 Pro vine cu Android 9 la bord și cu EMUI 9.1.

 

Ce mi-a plăcut?

Am vrut să fac o listă rapidă cu lucrurile care mi-au plăcut la Huawei P30 Pro:

1.Design-ul mi se pare foarte reușit, iar telefonul se ține foarte bine în mână.

2.Ecranul are niște culori care mie mi-au plăcut.

3.Camera, care este WOW.

4.Senzorul de amprentă în ecran, funcționează impecabil (dar ai și deblocare facială, foarte rapidă și ea)

5.Caracteristici hardware de top

6.Autonomia și timpul de încărcare, 2 lucruri care m-au impresionat.

7.Poți încărca telefonul wireless și poți încărca și alte dispozitive wireless.

8.P30 Pro este dual-SIM.

9.În timpul apelurilor, auzi sunetul prin ecran. Deloc deranjant, ba chiar foarte interesant. Sfatul meu este să nu ții la maximum sonorul în timpul apelurilor, pentru că o să audă ceea ce vorbeșți la telefon și cei din jurul tău.

10.Telefonul are senzor IR, iar acest lucru ii permite sa poata fi folosit ca telecomanda pentru o serie de device-uri.

 

Concluzie

Folosesc deja Huawei P30 Pro de peste 2 săptămâni și pot spune că telefonul mi se pare minunat. Nu am reușit să îmi fac o părere despre P30, însă modelul PRO face toți banii și ți-l recomand cu drag. Camera foto m-a uimit, iar per total, P30 Pro vine într-un pachet capabil să facă față cu brio tuturor încercărilor la care poți supune un smartphone în următorii ani.


CONTRA

Ce nu mi-a plăcut la Huawei P30 Pro

Sunt destul de critic cu telefoanele de top, în principal pentru că am așteptări mari și pentru că ar trebui să te impresioneze încă de la prima vedere. În sensul asta, au fost și câteva lucruri care nu mi-au plăcut:

1.Pachet fără prea multe accesorii. Mă așteptam la o husă, un adaptor sau alte asemenea lucruri. Ideea e însă că dacă îl achiziționezi în perioada următoare, poți să primeșți un smartwatch Watch GT cadou.

2.Fără folie pe telefon.

3.Sunetul care nu e stereo și nu mi se pare suficient de puternic.

4.Nu îi poți adăuga un card micro SD.

 În final, dacă mă întrebi pe mine, pot trece cu ușurință peste toate lucrurile care nu mi-au plăcut atât de mult, însă mi se pare important să spun și lucrurile care pe mine personal nu m-au încântat. 

 

Concluzie

Folosesc deja Huawei P30 Pro de peste 2 săptămâni și pot spune că telefonul mi se pare minunat. Nu am reușit să îmi fac o părere despre P30, însă modelul PRO face toți banii și ți-l recomand cu drag. Camera foto m-a uimit, iar per total, P30 Pro vine într-un pachet capabil să facă față cu brio tuturor încercărilor la care poți supune un smartphone în următorii ani.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

alin_bcu pe 02.09.2020 09:13

pe mate 20 pro e kirin 970 nu 980

1628976235 pe 19.08.2019 15:31

Buna ziua...

In principiu sunt foarte multumit!

Singura dezamagire este pe partea de inregistrare a sunetului...mai precis:

De cate ori am inregistrat video, gen momente cum ar fi: videoclipuri spectacole de muzica, partea de sunet de pe inregistrare se aude distorsionat, cu fasaieturi, practic neclara...

Poate un specialist imi poate da un raspuns, sau ceva setari...multumesc!

La acest capitol din experienta, Samsung si Apple sigur stau mult peste!

gavrilaeugen88@gmail.com pe 28.06.2019 13:22

smiley)) Poti adauga card dar nu microsd ci nano card :P



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Huawei Mate30 Pro 256GB Dual SIM Space Silver


rating 4,2 din 5

15 review-uri
60% dintre utilizatori recomanda

Huawei P40 Lite 128GB Dual SIM Crush Green


rating 5 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Huawei P40 Lite 128GB Dual SIM Crush Green

Huawei P Smart Z 64GB Dual SIM Green


rating 4,5 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Huawei P Smart Z 64GB Dual SIM Green


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

HONOR 90 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus