Huawei P9 Dark Grey

culoare


Dark Grey Silver
  rating 4,63 din 5
punctaj obtinut
din 105 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Alexandru despre Huawei P9 Dark Grey


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

Destul de nou pe piata telefoanelor premium, Huawei are o misiune grea de indeplint, aceea de a se bate de la egal la egal cu ceilalti producatori cunoscuti. Si iata ca reuseste cu succes. Huawei P9 noul telefon de top al producatorului vine echipat cu procesor de ultima generatie pe 64biti, HiSilicon Kirin 955 cu 8 nuclee. Procesorul a fost gandit pentru a oferi performante maxime gestionand consumul de energie, astfel incat 4 nuclee functioneaza la 1.8GHz fiind asistate de 4 nuclee care functioneaza la 2.5GHz. Performanta video este asigurata de procesorul grafic Mali-T880 cu 4 nuclee.

Carcasa si finisajele telefonului iti arata ca face parte din gama premium inca inainte de a porni telefonul. Imbinarile sunt foarte bine finisate materialele de calitate superioara, iar marginile rotunjite ii dau un plus de eleganta. O caracteristica deja devenita standard pentru telefoanele din aceasta categorie este senzorul de amprenta, amplasat pe spatele telefonului fiind foarte usor accesibil indiferent daca utilizezi telefonul in mana stanga sau dreapta. Senzorul functioneaza excelent, detectand usor amprenta si deblocand rapid telefonul.

Dimensiunea ecranului este de 5.2 inch cu rezolutie FullHD (1920x1080 pixeli ~423 ppi ). Desi trendul telefoanelor premium este de a oferi rezolutii din ce in ce mai mari, unele telefoane oferind ecrane cu rezolutie 4K, Huawei a ales rezolutia FullHD. Pentru un ecran cu aceste dimensiuni este o rezolutie foarte buna, fiind greu de observat diferente intre aceasta rezolutie si rezolutia qHD(2K).  Totodata, rezolutia FullHD ofera o autonomie mai buna a bateriei de 3000mAh nedetasabila.

Luminozitatea ecranului este excelenta, oferind vizibilitate foarte buna in conditii de lumina puternica iar unghiurile de vizibilitate mai mult decat suficiente. Comparat cu alte telefoane din aceasta categorie, ecranul noului P9 castiga la capitolul luminozitate si repoducerea culorilor.

Anul acesta Huawei a dedicat telefonul flagship celor pasionati de fotografie, camera foto fiind creata cu ajutorul germanilor de la Leica. Telefonul dispune de doua camere foto pe partea din spate, una pentru fotografii color, cealalta special creata pentru fotografii alb-negru. Ambele camere produc fotografii la rezolutii de 12 megapixeli cu distanta focala 27mm. Aplicatia pentru camera preinstalata pe telefon dispune de multiple efecte si ajustari, precum si modul PRO, in care utilizatorul poate seta parametrii de fotografiere manual.

Camera foto color dispune de diafragma 0.95, acest lucru traducandu-se printr-un camp de profunzime foarte scazut. Este de ajutor atunci cand se doreste fotografierea unui portret si obtinerea unei detasari bune a subiectului de fundal, sau pentru fotografierea in lumina scazuta.

Camera foto alb-negru produce imagini cu contrast puternic si detalii foarte bune in zonele de umbra.

Conectivitatea cu alte dispozitive este asigurata de portul USB tip C, Bluetooth v4.2(A2DP, LE) si WI-FI 802.11 a/b/g/n/ac dual band. Pentru partea de retea, telefonul ofera suport dual SIM (slotul2 poate fi folosit pentru a mari capacitatea de stocare, fiind compatibil cu microSD de pana la 128GB) , conectare LTE(4G) categoria 6.

Partea software a telefonului este asigurata de Android 6.0. Huawei a modificat foarte putin versiunea standard, atfel incat interfata EMUI 4.1 nu difera mult fata de cea standard regasita pe telefoanele Nexus.

Daca esti in cautarea unui telefon premium, Huawei P9 este o varianta interesanta oferind performante superioare in utilizare, durata de viata a bateriei foarte buna iar pentru cei pasionati de fotografie doua camere foto specializate de foarte buna calitate dezvoltate impreuna cu inginerii Leica.


PRO
  • Durata de utilizare a bateriei
  • Hardware de ultima generatie
  • Functie incarcare rapida
  • Camere foto cu performante excelente               

CONTRA
  • Rezolutia ecranului FullHD 

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

herr11 pe 26.11.2018 10:49

Dacă o să probezi un P9 dual sim, o să constați că are probleme grele. Orange îl vinde pentru naivi ca mine. Uită să spună că merge doar pe 3G în rețeaua lor. 



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Huawei P10 black DUAL SIM


rating 4,67 din 5

9 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda

Huawei P20 Lite 64GB DUAL SIM Black


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

Huawei Honor 9 Black


rating 0 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Huawei Honor 9 Black


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

HONOR 90 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus