iPhone 4 16GB Negru

culoare


Black White

capacitate


16 GB 32 GB 8 GB
  rating 4,43 din 5
punctaj obtinut
din 76 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

expert Orange Stefan despre iPhone 4 16GB Negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Apple a ajuns la a 4-a generatie cu telefonul iPhone. Cu un design nou si o serie de noutati si imbunatatiri, iPhone 4 ramane acolo sus, printre cele mai bune smartphone-uri de pe piata.

iPhone 4 vine cu un design diferit fata de generatiile anterioare. Mai subtire, mai patratos, cu aceeasi pozitionare a butoanelor, cu lacasul de sim mutat pe lateral, in partea dreapta si difuzorul care face rocada cu microfonul, fiind pozitionat in partea din dreapta. De mentionat este ca difuzorul se aude la fel ca la iPhone 3G/3Gs. Atat fata cat si spatele sunt din sticla iar pe lateral gasim o banda din aluminiu care releva existenta a 2 antene : una de receptie wifi, bluetooth si gps iar cealalta, pe partea dreapta,  pentru receptionarea semnalului GSM si UMTS/HSDPA. Nu am intampinat probleme datorate antenei, poate si multumita semnalului bun pe care l-am avut mai tot timpul.

Pe spate gasim camera de 5 mp, cu flash integrat si cu un senzor nou care are  posibilitatea de a filma in HD, la rezolutie de 1280x720. Fotografiile sunt mai clare, asta si datorita senzorului foto similar cu unul al unei camera foto de buzunar, senzor mult imbunatatit fata de modelele anterioare de la Apple. Pe partea frontala a telefonului gasim o a 2-a camera, o noutate pentru iPhone astfel este posibila efectuarea apelurilor video prin intermdiul functiei FaceTime dezvoltata de Apple. Aceasta functie functioneaza pentru moment doar prin wifi, calitatea imaginilor fiind una foarte buna.

Display-ul, denumit "Retina" de 3.5 inch,  are o rezolutie de 640 x 960 pixels si prin crearea unei densitati de pixeli de 326dpi si un contrast de 800:1 devine unul dintre cele mai bune de pe piata, daca nu chiar cel mai bun. Afisajul este vizibil in lumina solara direct, din diverse unghiuri si in conditii de lumina slaba. Este o adevarata placere sa citesti un ebook, sa navighezi pe internet, sa te joci unul dintre jocurile disponibile in appstore. Ca tot a venit vorba de jocuri, pe iOS gasim cele mai performante jocuri mobile la ora actuala.Telefonul dispune de un procesor grafic mai perfomant decat pe 3gs iar giroscopul, o extensie a accelerometrului ajuta mult la gameplay.

Telefonul vine cu noul sistem de operare Apple iOS 4 (poate fi facut update la noua versiune 4.1) si se misca foarte bine, nu se simte deloc lag. Fata de 3gs tot cu aceeasi versiune iOS, iPhone 4 se misca un pic mai bine. La incarcarea paginilor de internet, deschiderea aplicatiilor, a meniului Settings iPhone 4 este mai rapid. Totusi cei 512 RAM ajuta mult la multitasking, editare video si jocuri.

Functia de multitasking este una cu adevarat interesanta, o noua inovatie de la Apple. Fata de alte sisteme de operare care tin aplicatiile deschise in backgroung in totalitate, cu toate avantajele si dezavantajele care vin cu asta (ex dezavantaj: consuma bateria  mai rapid si incetineste alte aplicatii) la iOS multitasking tine doar anumite functii deschise permanent (ex. functia GPS, redarea  de muzica, etc.) in rest facand o “poza” a momentului in care “inchizi” aplicatia, cu toate setarile din momentul in care ai iesit din aplicatie. Din pacate, nu exista nicio optiune sa fie inchise toate aplicatiile odata ci trebuie manual inchisa fiecare aplicatie in parte.Ca o noutate in meniul de setari gasim optiunea Cellular Data in Network unde putem sa blocam accesul la internet. Remarcam si posibilitatea de a crea foldere insa exista o limitare, poti pune maxim 12 aplicatii intr-un folder.

In concluzie telefonul merita achizitionat pentru un display superb, pentru o camera care are posibilitatea sa inregistreze videoclipuri in 720p, pentru un sistem de operare rapid, pentru functia de iPod,pentru jocuri cu cea mai buna grafica de pe piata si pentru apeluri video prin FaceTime.


CONTRA

Lansat in US in data de 22 iunie, a starnit multe controverse, in special din cauza ca Apple in continuare s-a incapatanat sa nu introduca cateva functii utile sau mai putin utile, asteptate de multi fani printre care functia de transfer fisiere prin bluetooth, suport flash, functia de usb massstorage etc. dar se trece cu vederea peste aceste lipsuri cand se vede exact ce poate acest telefon.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

alexmaf pe 05.12.2010 02:00

Pe bune nu am crezut dar am avut un iphone chiar are probleme cu semnalul

alexmaf pe 05.12.2010 01:59

eu personal as alege Xperia x10 in loc de iphone4

vladbutnaru pe 26.11.2010 09:48

¿ Un review ce reuseste sa cuprinda toate elementele necesare la acest telefon. Foarte util!¿

De asemenea,am avut ocazia sa ma joc pe un iPhone 4 saptamana trecuta, si trebuie sa mentionez ca am fost placut surprins de calitatea ecranului ( exceptionala )

Calitatea convorbirii este super, iar calitatea materialelor din care este fabricat este exceptionala smiley

dennis0312 pe 20.11.2010 08:25

ahm ...ca sa aduc un comentariu pentru symbianuser.....eu zic sa mai citesti si sa te informezi mai bine¿http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3275&idPhone2=3115¿tu spui ca un ecran de 480x800 amoled e mai bun decat 640x960 ai de capu meu ....oricum eu nu incerc sa iti schimb parerea doar vreau sati spun ca pana acu o luna eram fiert dupa android si tot ce insemna android dupa care a inceput sa ma dezamageasca tot mai mult .....primul lucru tastatura care e foarte tampit conceputa dupa care accelerometeru care si el e foarte prost conceput pe android (eu am folosit un HTC desire) ....ok faza ca iphonul are probleme cu semnalul se stie ideea e ca poate fi remediata cu un invizible shield sau orice alta husa oricum daca iti iei iphone 4 si dai o groaza de bani pe el va trebui sal protejezi....eu astept cu nerabdare sal primesc ...

Florin pe 22.10.2010 09:02

Din pacate eu am nimerit un telefon cu probleme. Camera foto nu a mers de la inceput. A trebuit sa-l trimit in service din prima zi. Am de asteptat 2 saptamani pana primesc un raspuns daca s-a reparat sau trebuie schimbat telefonul.

Sunt curios daca si alt utilizator din Romania a avut aceeasi problema.

carmen100 pe 29.09.2010 11:15

SUNTETI OK EU SUNT MULTUMITA



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.





top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

HONOR 90 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus