Orange Dive 70

Orange Dive 70


  rating 4,75 din 5
punctaj obtinut
din 4 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Laurentiu despre Orange Dive 70


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Am achizitionat acest terminal (care trebuie precizat ca este un Huawei Y5) si experienta de pana acum este surprinzator de buna. Trebuie precizat ca asteptarile nu erau foarte mari, este un device entry-game. Cu toate acestea, punctez ultima versiune de Lollipop 5.1.1 (partial customizata atat cu Yahoo Aviate cat si cu evidentele aplicatii Orange). Am inlocuit in primul rand Aviate cu Google Now.

Cea mai placuta surpriza este fara indoiala acumulatorul , care desi este mic, ofera o autonomie pe care eu nu am obtinut-o niciodata la un terminal Android. In acest moment am 1 zi si 17 ore de la ultima incarcare si inca un estimat de 15 ore. Voi avea rabdare sa vad cand se va goli.

Desi procesorul si cipsetul sunt cele mai modeste oferite de Qualcomm terminalul este sprinten si nu pot sa ma plang de lag in utilizarea normala.

Displayul este excelent din punct de vedere al culorilor, contrastului si unghiurilor de vizualizare. In plus se vede bine si in soare. Rezolutia HD (nu full HD, ci doar 720P) mi se pare rezonabila pentru diagonala de 5".

Forma este eleganta si extrem de simpla si clasica. Foloseste un artificiu ingenios care-l face sa para mai subtire decat este in realitate: capacul si partial rama sunt usor curbate si contrasteaza cu corpul care este vopsit intr-un gri-argintiu, punand in evidenta astfel corpul.

Boxele stereo se aud bine, sunetul este clar definit. Un alt aspect legat de sunt este calitatea (dupa mine) incredibila a sunetului inregistrarilor video. Am filmat o secventa in parc si la vizionare am constatat sunete pe care pot spune ca le ignoram in ambient.

Legat de camera, performantele sunt de la decente in sus, cel putin in lumina buna.  Nu am incercat in lumina mai slaba inca.

Vine cu deja consacratul modul "Make-Up" (sau portet) introdus de Huawei, care imbunatateste nuantele si detaliile fetei.

Filmarea este la fel HD (nu full HD) si este prima data cand sunt incantat de zoom-ul digital, care la vizionare este dreu de deosebit de unul optic.

Are si un mod de time-lapse, care este interesant, dr mi se pare oarecum inutil fara existenta unui suport asemanator cu un trepied.

Adaugand la asta si faptul ca in cazul meu, terminalul nu m-a costat nici un leu, nu am momentan nici un regret privind alegerea.


CONTRA

Spatiul de stocare modest (de doar 8G, din care oricum nu ai la dispozitie mai mult de 75%), corelat cu faptul ca (cel putin in momentul de fata) nu poate fi root-at si prin urmare nu exista o solutie pentru a elimina pachetele preinstalate (destul de voluminoase; in cazul meu ma refer la Aviate si WPS Office cel putin).

Alt aspect neplacut este carcasa care desi are un aspect placut, imitand textura sticlei, este un vertibail magnet pentru amprente.

Desi nu este vorba despre terminal de data asta, as puncta negativ faptul ca power-bank-ul oferit cadou de Orange nu are nici o facilitate pentru a evidentia pe de-o parte nivelul incarcarii, pe de alta parte o indicatie clara privind finalizarea incarcarii. Are un singur LD rosu, care clipeste sau ramane aprins.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

net4u pe 30.09.2015 14:14

Revin cu cateva actualizari.

In primul rand din greseala an numit in comentariul initial terminalul ca Huawei Y5. Este vorba despre Huawei Y6.

Apoi in legatura cu pozele facute in conditii mai defavorabile. Am facut cateva in iluminare slaba si sunt zgomotoase.

Confirm dupa o saptamana de utilizare ca autonomia este dupa parerea mea foarte buna, cu precizarea ca am lasat display-ul cu luminozitatea setata pe auto.

In continuare cel mai neplacut lucru este asa cum spus deja spatiul de stocare. Am identificat ca fara nici o aplicatie instalata, initial la dispozitie sunt cca. 3.7 GB din 8.

Asta devine cu atat mai mult neplacut cu cat asa cum am spus, momentan nu am gasit nici o posibilitate de root care sa-mi permita astfel sa elimin aplicatiile preinstalate ce nu-mi fac trebuinta.

As mai preciza ca nu exista nici o aplicatie nativa pentru functia de player audio (desi exista o aplicatie de reportofon si un de player video). Evident se poate folosi aplicatia Google Play Music sau o aplicatie din Google Play, dar mi s-a parut neobisnuit sa nu vina cu aplicatie proprie.comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.produse similare

Orange Dive 30


rating 3,86 din 5

7 review-uri
57% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 12


rating 4,5 din 5
6 review-uri
83% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A33 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Xiaomi Redmi 10 2022


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3
sus