Orange Gova
  rating 4,33 din 5
punctaj obtinut
din 6 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Alin despre Orange Gova


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

Orange Gova este unul dintre cele mai noi produse din oferta de telefoane a Orange Romania si reprezinta o excelenta alegere atunci cand vrei sa achizitionezi un telefon cu specificatii de ultima generatie la pret redus, fara a face insa compromisuri de ordin calitativ.

In pachetul primit, gasim telefonul, adaptorul pentru priza, cablul microUSB, ghidul de utilizare si castile acestuia. De indata vom observa un lucru specific telefoanelor mai compacte si anume acela ca bateria este incorporata in telefon si nu poate fi detasata, desi capacul din spatele telefonului este detasabil pentru a avea acces la lacasul pentru cartela SIM si cardul SD. Un aspect mai putin placut legat de acest capac, il reprezinta faptul ca este destul de firav, fiind construit dintr-un plastic destul de subtire si foarte flexibil. Tot pe spatele telefonului regasim in stanga-sus camera foto de 5 Mpx insotita de LED-ul flash, iar in stanga-jos regasim difuzorul telefonului, care este destul de puternic fata de alte modele din aceeasi clasa.

Telefonul dispune de un display TFT de 4.5 inci, ce suporta pana la 16 milioane de culori cu o densitate a pixelilor de aproximativ 245 PPI. Tastele de meniu in cazul acestui telefon sunt capacitive si au un timp de raspuns foarte bun. Tot in partea frontala in stanga-sus, gasim camera frontala de 1 Mpx precum si senzorul de proximitate. Pe muchiile laterale regasim in partea stanga mufa Jack de 3.5 mm pentru casti, iar in partea dreapta butoanele de volum si pornire telefon, in timp ce intrarea microUSB se afla pe muchia de sus a telefonului.

De indata ce vei porni telefonul prima oara vei observa ca acesta are un timp de incarcare foarte bun, un aspect mai putin intalnit la telefoanele cu Android din acest segment. Este de mentionat ca datele contului Google nu sunt cerute imediat la pornirea telefonului, ci doar cand vei incerca sa utilizezi vreuna dintre aplicatiile Google, preinstalate pe telefon. Setarea contului de e-mail si a contactelor se realizeaza de asemenea foarte usor.

Primul aspect ce trebuie verificat in cazul acestui telefon este conexiunea de tip 4G. Telefonul ofera acces la viteze 4G din clasa 5 ( D: 150 Mbps, U: 50 Mbps ), iar acest lucru este unul dintre punctele sale forte. Poti descarca fisiere intr-un timp foarte scurt, iar paginile de internet se incarca de asemenea foarte rapid. Timpul de raspuns la comenzi este unul destul de redus, telefonul ruland Android versiunea 4.3. Desi calitatea display-ului nu impresioneaza, omiti acest aspect atunci cand incepi sa navighezi pe internet sau rulezi diverse aplicatii pe telefon. Toate procesele sunt rulate cu ajutorul unui procesor Snapdragon 400 Quad Core de 1.2 Ghz, ajutat de memoria RAM de 1GB. Dupa ce iti instalezi aplicatiile utilizate de regula pe un telefon cu Android, mai raman aproximativ 400 MB liberi din memoria RAM si putem spune ca acestia sunt suficienti pentru a face fata exigentelor cerute de procesele si aplicatiile telefonului. Telefonul se descurca foarte bine si in rularea unei game largi din jocurile disponibile in Play Store, suportul fiind asigurat de placa grafica Adreno 305, aceasta fiind de altfel prezenta pe majoritatea telefoanelor dotate cu procesor Snapdragon 400.

Camera foto iti permite sa captezi poze cu o rezolutie de pana la 5 Mpx, iar in conditii bune de focalizare, poti obtine cateva poze de o calitate foarte buna. In ceea ce priveste inregistrarea video, trebuie mentionat ca telefonul poate filma la rezolutie HD. Camera frontala de 1 Mpx este foarte folositoare atunci cand utilizezi o aplicatie de tip Skype pentru a face apel video, dar si in cazul in care esti adeptul curentului “selfie”. Memoria interna a telefonului este de 8 GB, insa cea utilizabila se reduce la 5 GB. Prin urmare, daca doresti un spatiu de stocare cat mai bogat, ai neaparata nevoie de un card SD.

Performantele bateriei sunt si ele notabile, desi iti lasa senzatia ca ar fi loc de mai bine. Durata de viata a bateriei este una rezonabila, de aproximativ 1,5 zile in conditii de utilizare medie. Este cunoscut faptul ca procesoarele Quallcomm sunt prietenoase atunci cand vine vorba de consumul bateriei, iar aici gasim si utilitatea display-ului TFT, acesta fiind unul dintre display-urile cu cel mai redus consum al bateriei.


PRO

Camera foto principala 5 Mpx cu autofocus, camera frontala 1 Mpx

Procesor Quallcomm Snapdragon MSM 8926 400 Quad-core de 1.2 GHz

Placa grafica Adreno 305

Memorie RAM 1GB

MicroSD pana la 32 GB

Wi Fi, 4G, Bluetooth v.4, GPS/AGPS, DLNA

Radio FM

Android 4.3

Pret imbatabil


CONTRA

Memorie interna redusa

Imposibilitatea detasarii bateriei

Densitate medie a pixelilor (PPI<250)

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

ionel1972 pe 26.10.2014 12:57

Telefonul pare foarte bun, iar raportul calitate-pret este excelent.

florinrs pe 11.09.2014 14:06

Ca sa revin cu o completare dupa doua luni de utilizare: Camera nu e rea in lumina normala. Se comporta chiar binisor pentru un utilizator mediu. Problema este insa data de flash. In mod straniu, este mult prea puternic. De la distante sub 2 metri, culorile palesc incredibil si pozele sint aproape de nerecunoscut. 

In rest, telefonul se misca extrem de bine iar bateria tine si doua zile, always on wi-fi/4g si utilizare medie. 

Chiar il recomand cu placere.

popcozac pe 10.09.2014 11:48

Vreau si eu!

luciangherghinoiu pe 01.09.2014 18:41

 E foarte frumos telefonul!



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Orange Rono


rating 4,17 din 5

6 review-uri
66% dintre utilizatori recomanda

Orange Nura dark grey


rating 4,75 din 5

4 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda

Orange Roya black


rating 4 din 5

4 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

HONOR 90 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus