Orange Nivo
  rating 4,21 din 5
punctaj obtinut
din 24 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

expert Orange Alexandru despre Orange Nivo


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

      Noul « Nivo » are cel mai bun raport pret / calitate al momentului si aduce in acelasi timp functionalitatea noului sistem de operare Android Jellybean in buzunarul tau. Este un smartphone care va satisface dorintele oricarui utilizator fie ca doreste sa acceseze internet-ul, sa discute pe blog-uri sau forumuri sau sa adauge o noua poza pe Facebook din galeria proprie. Telefonul este prevazut si cu o camera frontala, asadar comunicarea video este si ea posibila ,totul la un pret mai mult decat atractiv.

      Sub capota gasim un procesor Dual-core de 1GHz Cortex-A5 care este suficient de performant ca sa asigure fluenta noului Jellybean 4.1. Telefonul beneficiaza de 512MB de RAM si de 4GB de memorie interna, care permit utilizarea celor mai noi aplicatii fara accesorii suplimentare precum un card microSD. Navigarea prin meniuri se face fluent, existand doar putine momente cand apar mici intarzieri, de obicei la instalarea/dezinstalarea aplicatiilor.

Ecranul LCD IPS are o rezolutie WVGA(800x480 px) si o marime de 4 inci ce aduce o experienta foarte buna in utilizare fie ca navighezi pe internet, filmezi sau te joci ultima versiune de Angry Birds. Un mic dezavantaj ar fi luminozitatea si saturatia care nu exceleaza, dar sunt compensate de unghiurile de vizualizare foarte bune oferite de acesta.

      Camera principala este inca un punct forte avand in vedere segmentul de pret in care se incadreaza. Rezolutia este de 5MP si ofera o claritate foarte buna in locurile bine iluminate si ar putea inlocui o camera compacta cu succes in multe situatii. Singurul minus ar fi lipsa unui flash pentru pozele nocturne.

      Sistemul de operare ce motorizeaza Nivo-ul este Android  Jelly Bean 4.1.2 si pastreaza in cea mai mare parte interfata originala, asa cum a fost gandita de Google, insa sufera si cateva modificari. Una dintre cele mai importante este lockscreen-ul, unde pot fi efectuate gesturi pe post de scurtaturi catre aplicatii, iar pentru deblocare e nevoie de un double-tap. Acest tip de lockscreen faciliteaza usurinta in utilizare, fara a umple ecranul de pictograme multe.

Putem adauga ca dupa testarea completa si luand in considerare design-ul si ergonomia dispozitivului, senzatia pe care ti-o lasa Orange Nivo este ca apartine unei categorii superioare decat ne lasa pretul sa credem.


PRO

-    Android 4.1 Jellybean


-    Procesor Dual-Core 1GHz


-    4GB memorie interna


-    Slot pentru microSD cu capacitate de pana la 32GB


-    HD Voice


-    pret foarte accesibil


CONTRA

-    Baterie de 1430mAh


-    Camera frontala de rezolutie mica


-    Design si materiale de calitate medie


-    Lipsa blitz-ului

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

crisanpavel pe 29.08.2013 12:46

Recomand acest telefon, il am de doua luni de zile si se comporta foarte bine. Acumulatorul ma tine minim 2 zile.

florinfrone pe 23.07.2013 22:44

Am telefonul de 2 saptamani si dupa parerea mea e praf, bateria tine circa 6-7 ore cu utilizare de 10-15 minute cu Wi-Fi, la unele jocuri se blocheaza si trebuie restartat, isi pierde semnalul si se incalzeste foarte tare bateria.

peter977 pe 05.07.2013 13:29

Dupa parerea mea de utilizator al acestui telefon precizez ca ruleaza anumite jocuri ca si subway surfers, temple run etc, fara niciun pic de lag, iar pe Galaxy Ace am intalnit lag la aceste jocuri, puteti trata acest comentariu cum doriti, dar va spun eu ca este mai bun din toate punctele de vedere ca l5 si Ace cu exceptia bateriei.

 

marck_be2 pe 04.07.2013 15:13

Sunt inca in dubii. Ce sa fie? Orange Nivo, Lg Optimus l5 sau Samsung Galaxy Ace? Recenziile care le-am citit sunt si pro si contra pentru ambele, totusi care e mai bun?

peter977 pe 03.07.2013 15:35

Da popa_const e adevarat si asta este remarcabil in pret, dar daca nu utilizezi internetul mult bateria te-ar putea tine chiar si aproximativ 2 zile smiley

alexandra.giorgiana. pe 01.07.2013 13:29

In rest e super.



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Orange Pasadena


rating 3,25 din 5

20 review-uri
60% dintre utilizatori recomanda

Orange Zali


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda

Orange Hiro


rating 4,44 din 5

16 review-uri
93% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

HONOR 90 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus