Samsung Galaxy S Black

Samsung Galaxy S


culoare


black white
  rating 4,55 din 5
punctaj obtinut
din 133 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Cristinel Ene despre Samsung Galaxy S Black


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

Superb!

Cand am avut prima data telefonul in mana, eram ferm convins ca este supra-laudat de toata lumea. Ce poate acest telefon sa faca si sa aiba ca sa dea atata lume pe spate? Am aflat: stie de toate si poate foarte multe.

Am sa incep cu exteriorul acestui model: simplu, extrem de subtire si destul de practic de tinut in palma. Partea din spate este construita simplu, destul de uniforma, are doar camera (care nu este iesita in exterior) si fanta pentru difuzor. Dupa un numar rezonabil de deschideri si inchideri nu prezinta "jocuri" sau alte probleme. Fata telefonului este dominata de ecranul de 4", tot aici regasindu-se cele 2 butoane tactile (back + meniu secundar), butonul multifunctional central si camera pentru videocall. Pe lateral, telefonul are o tasta de inchis/deschis, una bucata mufa microUSB (mascata de o clapa slide), mufa de 3.5mm pentru casti si tastele pentru volum.

De acum vine partea cu adevarat spectaculoasa: interiorul. Vreau sa incep cu ecranul SuperAMOLED care este minunat. Indiferent de ce faci cu el, se comprta impecabil: vrei sa vezi un videoclip HD pe youtube - perfect, vrei sa scrii un email/SMS/MMS - excelent, vrei sa il folosesti pe post de GPS - foarte bine. Am testat cateva filmulete HD pe youtube iar calitatea imaginii este impecabila. Ecranul este capacitiv, fiind foarte bine reglat. Este usor sa scrii mesaje de orice tip, rapiditatea putand fi comparata cu a unei tastaturi normale QWERTY de telefon.             Conectivitatea telefonului: 3G, WiFi, microUSB, Bluetooth - cam tot ce poate avea un device in acest moment. O functie interesanta si utila este posibilitatea sharing-ului conexiunii 3G prin WiFi. In acest mod poti conecta un alt device prin wireless la telefon iar acesta poate folosi conexiunea la internet. Practic, este un modem extern, wireless, care nu stanjeneste in niciun fel folosirea normala a telefonului.             Un alt punct forte al acestui smartphone este sistemul de operare: Android 2.1. Am utilizat varianta 1.6 un timp indelungat si diferenta se simte imediat: o usurinta mai mare in folosire, un timp de raspuns mai bun si optiuni mai multe. Marele punct forte al acestui sistem de operare este Android Market - posibilitati multiple de instalare a aplicatiilor si jocurilor dorite, in momentul de fata fiind peste 200.000 de optiuni la alegerea utilizatorului. Acest sistem de operare este sustinut de procesorul de 1Ghz si de 512MB RAM.

Observand descrierea camerei foto nu ramai impresionat: 5 Mp. Totusi, pozele sunt foarte bune, au o claritate foarte buna. Telefonul nu are un LED pentru blitz, ceea ce este un prim minus, insa camera video are o functie deosebita: inregistrare HD. Calitatea imaginii si a sunetului este excelenta, filmuletul putand fi pus direct pe youtube, trimis pe mail/bluetooth sau vizualizat la TV prin TV-OUT.

Memoria interna este de 8/16 GB cu posibilitatea de extindere printr-un card de tip micro SD (pana la 32GB). Telefonul are incorporat un modul GPS ce foloseste Google Maps. Cred ca un sistem de navigatie de tip iGO sau MIO ar fi excelent pentru acest telefon. Bateria este de 1500 mAh, insa la un asemnea device este suficienta pentru o zi jumate - maxim 2 de folosinta medie. Se mai pot obtine 12-24 de ore in plus prin ajustarea luminozitatii si a tipului de conexiune GSM. Pentru un utilizator ce scrie 10 SMS-uri pe zi, vorbeste 30-40 minute, face 2-3 poze, scrie 2-3 mailuri si mai posteaza ceva pe Facebook, durata bateriei este de aproximativ 24 - 36 de ore.             Ar mai fi foarte multe de spus, insa am incercat sa punctez o impresie generala asupra telefonului.

De asemenea am incercat sa evit comparatiile cu iPhone, deoarece nu sunt un mare fan Apple. Pentru detalii si informatii suplimentare va invit sa vizitati si: http://www.orange.ro/samsung-galaxy/


PRO

Ecranul Super AMOLED capacitiv de 4"

Procesorul

Camera foto si video

WiFi share

Memoria interna de 8/16 GB


CONTRA

Lipsa blitz

Timp de utilizare redus

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

costinel. pe 28.06.2011 09:49

Imi place foarte mult telefonul. Dabia astept sa il primesc. M-au cam speriat problema celor 2 useri de mai sus in legatura cu comanda online. L-am comandat ieri pe la ora 2 jumate si scrie ca va vi livrat in maxim 5 zile lucratoare. M-am logat pe site si la sectiunea ''Comenzile mele'' statusul comenzi este ''Aprobat'' Sa inteleg ca nu a fost preluata? Poate ma lamureste cineva cat de repede posibil.

aalleexx pe 16.06.2011 04:47

M-am jucat si eu acum 2 luni cu un Galaxy S, daca avea si blit, era perfect, mai ales cu ultimele versiuni aparute de la Android, cred ca va intrece cu mult iPhone-ul si desi detin iPhone incep sa cred ca Androidul va incepe sa fie mai folosit decat IOS.

levylexx pe 21.04.2011 18:41

sincer chiar acuma am comparat Sgs si Iphone 3gs si totusi Sgs are mai multe calitati bune decat Iphone 3gs. Bravo Samsung ati scos ceva Frumos in sfarsit.

dkreventon pe 05.01.2011 10:19

Am o intrebare: telefonul vine cu ceva in plus de la orange? are soft propriu? scrie pe carcasa orange?

andreistan pe 03.01.2011 08:04

¿

¿

am achizitionat de cam o saptamana un samsung s de la orange cu froyo gata instalat.

problema mea cea mai mare in acest moment este ca se blocheaza destul de des, mai ales cand intru in aplicatia de yahoo mail. ecranul ramane alb sau negru si nu mai raspunde la comenzi 20-30 de secunde, dupa care imi apare o fereastra de pe care pot alege force close. am instalate aplicatiile de yahoo mail, google mail, yahoo mess (care e always on), facebook, si alte prostii de care nu prea am nevoie...

ce as putea sa fac sa scap de timpii astia morti?

merci mult de ajutor!

¿

¿

n.adela pe 26.12.2010 18:07

@marcel:

normal ca are multi-tasking. iar problema cu prea multe aplicatii deschise e la orice telefon cu Android, si se rezolva foarte usor cu un task-manager (care e gratuit pe Market)



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

ZTE S302


rating 3,78 din 5

36 review-uri
80% dintre utilizatori recomanda

Nokia 1616


rating 4,04 din 5

24 review-uri
83% dintre utilizatori recomanda

LG GT405 Black


rating 4 din 5

22 review-uri
77% dintre utilizatori recomanda


top sales

Samsung Galaxy A34 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Apple iPhone 14


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Samsung Galaxy S23 Ultra 5G


rating 4,5 din 5
2 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda
3




sus