Samsung Galaxy S20 FE 5G 128GB Dual SIM Cloud Navy

Samsung Galaxy S20 FE 5G


culoare


Cloud Lavender Cloud Mint Cloud Navy Cloud Red

Culoare


Cloud Lavender Cloud Mint Cloud Navy Cloud Red
  rating 4,57 din 5
punctaj obtinut
din 28 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Adrian despre Samsung Galaxy S20 FE 5G 128GB Dual SIM Cloud Navy


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Samsung Galaxy S20 FE este, din punct de vedere hardware, un telefon excelent.

Varianta 4G vine cu un procesor Exynos 990, în timp ce varianta 5G, pe care noi o testăm, are un procesor Qualcomm Snapdragon 865 și 6 GB de RAM.

O combinație excelentă care rulează Android-ul 10 fără probleme, indiferent de aplicații. Și mai face un lucru important. Spre deosebire de S20 și Note20 nu se încălzește atât de tare când te joci în modul intensiv sau când inregistrezi video în 4K.

Să nu uităm un aspect relevant. Avem un display AMOLED de 120Hz, care cere multe resurse, o cameră principală împrumutată de la Galaxy S20 (deși cu procesare diferită a imaginii) și o baterie de 4.500 mAh, care se descurcă onorabil o zi întreagă.

Un alt atuu important al acestui telefon îl reprezintă suita foto. Carcasa triplă a camerei este plasată în partea stângă sus, pe spate, obiectivele camerei fiind proiectate ca obiectivele din seria Galaxy Note 20 și Galaxy Z Fold 2.

Este o cameră triplă, formată dintr-o cameră 12MP wide, un senzor 8MP tele și o altă camera de 12MP ultra wide. Împreună, camerele se descurcă excelent realizând imagini foarte bune, indiferent de luminozitate. Ne-au surprins plăcut inclusiv imaginile captate cu camera de selfie.

Iar software-ul le accentuează culorile și contrastul, în așa fel încât fotografiile arată foarte bine.

Pentru un ochi avizat, contrastul arde câteodată, iar culorile par a fi prea puternice, însă pentru social media, fotografiile și clipurile realizate cu Samsung Galaxy S20 FE sunt pur și simplu excelente.


CONTRA

in față, arată la fel ca Galaxy S20. În ceea ce privește dimensiunea, se încadrează între Galaxy S20 de 6,2 inci și Galaxy S20+ de 6,7 inci.

Spatele nu este acoperit cu sticlă, având o carcasă din plastic, un plastic bun care nu îți alunecă din mână și care se simte bine în palmă. Sud-coreenii au recurs la această soluție bineînțeles cu ideea de a reduce costurile.

Plasticul de pe spate se simte surprinzător de bine, nu ca sticla, însă este mai ok decât plasticul lucios, predispus la amprente, pe care Samsung îl folosește în telefoanele mai ieftine din seria M și seria A.

Altfel spus, nu ne-a deranjat acest aspect. Însă am rămas puțin dezamăgiți de rama telefonului. Este destul de groasă și aduce aminte de telefoanele de acum câțiva ani. Interesant este că este chiar mai mare decât la Galaxy M51, un telefon din gama medie.

În esență, raportul ecran-corp este de 84,8%, ca la telefoanele ieftine. Galaxy S20 + are un raport ecran-corp de 90,5%.

O altă surpriză, nu tocmai plăcută, este prezența Gorilla Glass 3, în condițiile în care ne-am fi așteptat la Gorilla Glass 6.

Ce ne-a surprins neplăcut este că din pachet lipsesc căștile AKG de pe generațiile anterioare. De ce nu le-au mai pus? Reduceri de costuri. În plus, la fel ca ceilalți producători de top, precum Apple, sud-coreenii mizează pe căștile wireless, unde au câteva produse interesante. Nu le-au pus în pachet pentru că ar fi crescut prețul și mai mult.

Acesta este și motivul pentru care nu vezi nicio mufă pentru căști de 3,5 mm.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.

top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3