Samsung Galaxy TAB 10.1 Black

Samsung Galaxy Tab 10.1


Culoare


Black White
  rating 4 din 5
punctaj obtinut
din 7 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

expert Orange Stefan despre Samsung Galaxy TAB 10.1 Black


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

Sumar

 

 

Samsung Galaxy Tab 10.1 este una dintre cele mai bune tablete de pe piata si asta datorita specificatiilor tehnice si a noului sistem de operare de la Google, denumit Android 3.1 Honeycomb.

Tableta incorporeaza un procesor dual-core de 1GHz si 1GB RAM. La asemenea specificatii, te astepti ca totul sa functioneze aproape perfect si asa se si intampla. Sistemul de operare specific pentru tablete, Android Honeycomb, ruleaza?fara probleme mai putin cand este utilizat un live wallpaper care consuma ceva memorie ram iar navigarea prin homescreen-uri, meniu aplicatii este ingreunata un pic. Display-ul PLS TFT de 10.1 inch cu o rezolutie de 1280 x 800 pixels, poate fi vizualizat din orice unghi fara probleme, chiar si in lumina directa a?soarelui desi intr-o astfel de situatie culorile pot parea un pic desaturate. Prezenta celor 2 difuzoare stereo nu poate decat sa ii faca fericiti pe cei care vor sa vizioneze filme, sa se joace sau sa asculte muzica. Ca tot am adus in discutie filmele, tableta poate sa redea videoclipuri 1080p si are suport pentru  DivX/XviD. Transferul de fisiere dintre tableta si PC se realizeaz usor, prin intermediul cablului Samsung, un cablu care din pacate nu este microUSB ci cel cu care ne-am obisnuit la prima tableta produsa de producatorul corean. Un alt minus este modul de introducere/scoatere a sim-ului unde este nevoie de o "unealta" mica ca sa faca contact.

Homescreen-urile sunt 5 la numar insa nu pot fi eliminate pentru a ramane cu mai putine. Live wallpaper-urile sunt putine insa pot fi descarcate mai multe de pe Google Play. Magazinul virtual de aplicatii Android nu poate fi vizualizat decat in mod landscape insemnand ca trebuie intoarsa tableta daca este preferat modul portrait in meniu. Aici pot fi gasite multe aplicatii utile chiar si alternative la aplicatiile preinstalate. Browser-ul integrat se comporta bine, are suport pentru full Flash insa e nevoie de updatarea lui din Google Play. Videclipurile in flash pot fi vizualizate la rezolutii sub 720p pentru a nu fi probleme cu redarea.

Lipsa aplicatiei Facebook pentru tablete nu trebuie sa descurajeze pe nimeni deoarece Samsung Tab are integrata aplicatia Social Hub unde pot fi configurate conturile de Facebook, Twitter si pot fi integrate si conturile de mail. Widget-ul dedicat poate fi pozitionat in orice homescreen si face ca accesul la ultimele noutati sa fie foarte usor.

De mentionat la aceasta tableta este modul de sincronizare cu aplicatia Kies instalata pe calculator, prin WI-FI. Practic, tableta si calculatorul trebuie sa fie conectate la acelasi router wi-fi si se poate realiza sincronizarea foarte usor. In cazul in care se doreste partajarea conexiunii de internet la PC tableta poate crea un hotspot insa bateria se consuma mult mai repede asa. Autonomia tabletei este destul de mare, avand in vedere prezenta acumulatorului de 7000mAh. Cu o utilizare medie, se poate ajute la o autonomie de o zi sau chiar mai mult daca se asculta doar muzica sau se citeste un ebook.


PRO

 

-procesor dual-core 1GHz, memorie 1GB RAM

-Android 3.1 Honeycomb

-display PLS TFT cu rezolutie 1280 x 800 pixels

-sincronizare cu Samsung Kies prin WI-FI

-Hotspot portabil

-Social Hub

-difuzoare stereo

-suport DivX/XviD

-vizualizare videoclipuri 1080p

-suport pentru Flash


CONTRA

 

- mod introducere/scoatere sim

- cablul de incarcare/transfer care nu este microUSB

- Google Play doar in mod landscape

- imposibilitate adaugare/eliminare homescreen-uri

- live wallpaper-ul ingreuneaza sistemul de operare

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.





top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

HONOR 90 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus