Sony Ericsson Vivaz

Sony Ericsson Vivaz


  rating 4,17 din 5
punctaj obtinut
din 23 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

alexandra felicia elena despre Sony Ericsson Vivaz


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

            Noul terminal al producatorului Sony-Ericsson, Vivaz pare dedicat celor care vor pleca in vacanta in perioada urmatoare si vor dori sa-si inregistreze amintirile in format foto sau video, fara a apela la mai multe dispozitive (camera foto, camera video). Camera foto performanta si capacitatea de inregistrare HD nu sunt insa singurele puncte forte ale telefonului, acesta venind cu o serie intreaga de caracteristici demne de luat in seama.

Concentrandu-ne mai intai asupra functiilor foto si video carora le este dedicat in principal acest telefon, putem aprecia la justa ei valoare camera de 8,1 megapixeli, dotata cu blitz si autofocus, capabila sa surprinda instantanee la o rezolutie maxima de 3264x2448 pixeli. Fotografiile, atat in forma lor digitala cat si in printurile realizate, sunt pe deplin comparabile cu ale unei camere compacte. In plus, telefonul inregistreaza video in format HD de 720p, calitatea audio si video a inregistrarilor fiind confirmata in videoclipurile realizate, in special in conditii de luminozitate suficienta. Ca o completare necesara utilizarii functiilor de fotografiere si filmare, pe lateral avem taste dedicate fiecarei operatiuni in parte. Mai mult, tasta dubla de volum poate fi folosita ca instrument de zoom atunci cand se utilizeaza functia foto.

Asa cum spuneam, camera este punctul central al telefonului, dar nu este singurul element de remarcat.

Designul ne impresioneaza prin rotunjimea formelor, fapt ce il face usor de manevrat si de tinut in mana. Ecranul touch cu o diagonala de 3,2 inch si rezolutie de 360x640 de pixeli este extrem de usor de folosit, beneficiind de o precizie buna, desi este de tip rezistiv. Element nelipsit telefoanelor din ultima vreme, accelerometrul serveste la autorotirea imaginii din modul portrait in modul landscape. Pentru cei ingrijorati de lipsa tastaturii, trebuie precizat ca in modul landscape este disponibila tastatura virtuala full-QWERTY.

Ca in cazul oricarui terminal Sony-Ericsson, componenta audio nu putea fi decat excelenta. Telefonul nu atinge performantele seriei W, dar sunetul este bun atat in cadrul convorbirilor, cat si pentru redarea fisierelor audio MP3, WMA, WAV, RA, AAC ??i M4A sau ascultarea posturilor preferate cu ajutorul radioului stereo inclus.

Procesorul de 720 MHz ??i acceleratorul grafic PowerVR SGX sunt alte doua atuuri importante, contribuind la redarea cu succes a unor aplicatii diverse. Vorbind despre acestea, sa nu uitam ca exista aplicatii dedicate pentru Facebook, Twitter si YouTube.

Unui telefon high-end nu putea sa-i lipseasca componenta de conectivitate complexa, astfel ca Vivaz sta excelent la acest capitol: GPRS, EDGE, Bluetooth 2.0 cu A2DP, 3G, HSDPA si Wi-Fi, precum si port miniUSB si mufa audio de 3,5 mm. Sa nu uitam ca putem conecta telefonul la televizor, gratie functiei TV out, pentru vizionarea fotografiilor si filmelor realizate.

GPS-ul integrat isi face si el treaba foarte bine, functionand perfect cu Google Maps.

Acumulatorul Li-polimer de 1.200 mAh asigura o autonomie suficienta pentru folosirea diverselor functii ale telefonului.

 


CONTRA

 

Din pacate, alegerea sistemului de operare Symbian S60, chiar daca la cea de-a 5-a editie, nu pare una care sa-i incante pe cei care folosesc deja Android.

Un dezavantaj pare a fi si memoria interna extrem de mica (75 MB), lucru compensat insa de includerea in pachetul telefonului a unui card de 8 GB.

Ca un ultim aspect negativ, trebuie sa precizez ca nu exista suport pentru redarea fisierelor DivX/XviD. 

In concluzie, avem de-a face cu un gadget high-end, axat pe functiile camerei foto/video, dar cu dotari complexe, care il fac atractiv in pofida pretului destul de ridicat.


 
Consideri util acest review?

0 comentarii

m3st3ru pe 09.10.2010 17:57

Este un telefon cu un design superb,pe mine cel putin m-a atras din prima clipa in care l-am vazutsmileyin rest nu am ce reprosa acestui telefon!Apropo foarte bun review!Tine-o tot asa!Ai votul meu!

negru77 pe 18.06.2010 15:41

Personal, prefer modelul X10, pentru ca diferenta de pret nu e atat de mare, iar performantele lui X10 sunt incomparabil mai mari.



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

LG KM570


rating 3,75 din 5

4 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda

ZTE S302


rating 3,78 din 5

36 review-uri
80% dintre utilizatori recomanda

HTC 7 Mozart


rating 3,78 din 5

9 review-uri
66% dintre utilizatori recomanda


top sales

Samsung Galaxy A34 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Apple iPhone 14


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Samsung Galaxy S23 Ultra 5G


rating 4,5 din 5
2 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda
3




sus