×

Data Traffic Control
pentru abonamentul tău

E mult mai simplu să ții sub control costurile de internet în roaming pentru abonamentul tău, cu serviciul Data Traffic Control de la Orange. Primești notificări în funcție de consumul efectuat și poți stabili o limită de consum, indiferent de țara în care călătorești.

Beneficii

Activează serviciul Data Traffic Control și nu mai ai grija costurilor:

  • Setezi limite de consum pentru internet în roaming
  • Primești notificări în funcție de consumul efectuat

Cum funcționează serviciul Data Traffic Control?

Poți alege oricare dintre următoarele limite de consum lunare pentru internet în roaming: 50 euro, 100 euro, 200 euro, 300 euro, 400 euro sau 500 euro (valorile nu conțin TVA). La atingerea limitei alese, serviciile de internet în roaming vor fi suspendate și vei primi un SMS de notificare.

Dacă au fost suspendate, serviciile de internet în roaming vor fi reactivate automat începând cu următoarea lună de facturare. Dacă vrei să le reactivezi mai repede sau dorești ca în luna curentă de facturare serviciile de internet în roaming să nu fie suspendate de către Data Traffic Control, trimite un SMS gratuit la 355, astfel:

  • SMS cu textul "da" pentru reconectarea serviciilor de internet în roaming sau dezactivarea suspendării automate pentru luna curentă
  • SMS cu valoarea unui limite superioare (de exemplu "100" pentru o limită de 100 de euro). În cazul în care au fost suspendate, serviciile de internet în roaming vor fi reactivate și le vei putea utiliza până la atingerea noii limite.

În cazul în care limita de consum pentru internet în roaming este 50 euro, ești notificat când consumul tău atinge 35, respectiv 50 de euro. Dacă optezi pentru alte limite, vei primi o notificare prin SMS la atingerea limitei.

În plus, ca să îți poți urmări permanent consumul vei primi suplimentar notificări la fiecare 50 de euro, înainte și după atingerea limitei de consum, atunci când vrei să continui utilizarea serviciilor de internet în roaming. Aceste notificări suplimentare se pot transmite cu întarziere, iar în cazul volumelor mari de consum de date într-un interval scurt de timp pot fi primite mai multe notificări în același timp.

Cum activez serviciul Data Traffic Control?

Din 1 iulie 2012, în conformitate cu cerințele Uniunii Europene, suntem obligați să activăm automat serviciul Data Traffic Control cu limita de consum de 50 euro.

Activarea automată se aplică pentru toți clienții Orange care nu au refuzat anterior suspendarea automată a traficului de date în roaming. Află mai multe detalii în secțiunea "Întrebări frecvente" de mai jos.

Întrebări frecvente

Serviciul Data Traffic Control este disponibil în toate rețelele cu care Orange are încheiate acorduri pentru internet în roaming.

Suspendarea internetului în roaming are loc la atingerea limitei de consum, indiferent de tipul de trafic efectuat (download, upload, audio sau video streaming etc.). Dacă vrei să descarci fișiere de dimensiuni mai mari, îți recomandăm să folosești o aplicație de suport pentru a nu pierde informațiile descărcate până la întreruperea traficului de date. Orange România nu este responsabilă pentru niciun fel de pierderi ca urmare a suspendării serviciilor de date în roaming.

Dacă folosești un card de date sau un modem USB de la Orange, vei putea primi notificările serviciului Data Traffic Control prin intermediul aplicației specifice instalate pe calculatorul tău.

Dacă înainte de 1 iulie 2012 ai refuzat suspendarea automată a traficului de internet în roaming, reactivarea suspendării conform serviciului Data Traffic Control se va face doar la cererea ta.

Dacă utilizezi opțiunea după data de 21 iulie 2017, taxele aferente activării opțiunii vor fi contorizate la limita de consum, iar traficul de internet va fi suspendat înainte de reactivarea unei noi opțiuni prin care se va depăşi limita de consum.

Dacă la data de 30 iunie 2012 ai avut activat serviciul Data Traffic Control cu o limită de consum exprimată în MB diferită de cea standard (12 MB), din 1 iulie 2012 aceasta devine limita de consum pentru toate destinațiile de roaming, calculată conform tarifului standard pentru țările Uniunii Europene la momentul la care a fost activat pragul (4 euro/MB). Dacă ai avut o opțiune Travel Data activă, se păstrează limita anterioară pentru zona 1 exprimată în MB, iar pentru celelalte destinații se aplică automat limita standard de 50 de euro.

sus