Cinema-edu, proiectul de educatie cinematografica dedicat liceenilor

Cinema-edu, proiect de educatie cinematografica

Cinema-edu, un proiect de educatie cinematografica destinat liceenilor, va ajunge in lunile octombrie si noiembrie in sase orase din tara, printre care Ploiesti, Craiova, Medias si Targu-Mures, arata un comunicat remis MEDIAFAX.

13 octombrie, 17:47

Astfel, Cinema-edu va fi prezent la Ploiesti (21-23 octombrie, Club Cinema Twins), Craiova (28-30 octombrie, Biblioteca Judeteana Alexandru si Aristia Aman), Medias (4-6 noiembrie), Targu-Mures (11-13 noiembrie, cinema Arta), Iernut (14 noiembrie) si Roman (25-27 noiembrie).

Liceenii iau pauza de la superproductii si sunt invitati sa urmareasca trei filme de arta, pe marginea carora vor avea oportunitatea sa dezbata impreuna cu invitati speciali. Cinema-edu ii invita sa vada cum este viata in cea mai mare groapa de gunoi din lume, in documentarul "Wasteland", de Lucy Walker, ce se petrece intr-un taram imaginar apocaliptic in "Beasts of the Southern Wild", de Benh Zeitlin, si cum trece peste problemele de comunicare un adolescent italian in "Io e Te", in regia cunoscutului regizor Bernardo Bertolucci.

Rodica Dominteanu, scenarista, considera ca, "intr-o perioada determinata de accesul aproape nelimitat la tehnologie, un proiect de educatie cinematografica este esential in dezvoltarea apetitului vizual al liceenilor. Acestia se afla la varsta la care vor sa descopere cat mai mult, la varsta la care gusturile se formeaza. Prin urmare, acum este momentul cel mai potrivit pentru a face cunostinta cu filmele de arta, care, de cele mai multe ori, din lipsa puterii de promovare, nu ajung la ei. In plus, proiectul Cinema-edu isi propune redescoperirea cinematografului ca spatiu social, loc de intalnire si declansator de discutii intre tineri".

Cinema-edu doreste sa familiarizeze publicul tanar cu filme din patrimoniul mondial, sustinand discutii si dezbateri pe baza temelor cinematografice abordate. Asociatia Culturala Macondo organizeaza proiectiile Cinema-Edu inca din 2010, reusind sa dezvolte primul proiect de educatie cinematografica din Romania in aceasta maniera.

De-a lungul celor patru ani, Cinema-edu a organizat evenimente pentru elevii de la 80 de licee din Bucuresti si din tara, iar, in lunile octombrie si noiembrie, va continua proiectul in Ploiesti, Craiova, Medias, Targu-Mures, Iernut si Roman. Elevii si profesorii vor putea accesa si ghiduri didactice pentru fiecare film in parte, pentru a putea dezvolta si continua discutiile si in afara salii de cinema.

Pentru mai multe detalii si programari la proiectii, profesorii din liceele aflate in cele sase orase sunt rugati sa scrie pe adresa asociatia.macondo@gmail.com.

De asemenea, mai multe informatii despre filme si despre editiile anterioare ale proiectului Cinema-edu sunt disponibile pe site-ul www.cinema-edu.ro .

taguri

educatie , cinema

sus