Vladimir Putin: Referendumul din Crimeea, in conformitate cu reglementarile internationale

Putin, despre referendumul din Crimeea

Referendumul din regiunea ucraineana Crimeea este in conformitate cu dreptul international si cu Carta Natiunilor Unite, afirma Vladimir Putin.

14 martie, 18:07

"Domnii Putin si Ban Ki-moon au evocat problema referendumului, iar presedintele Rusiei a subliniat ca organizarea plebiscitului este in conformitate cu principiile dreptului international si cu Carta ONU", a comunicat Kremlinul, conform AFP.

Statele Unite si Rusia "nu au o viziune comuna" in privinta situatiei din Ucraina, afirma ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, subliniind ca Rusia va respecta "vointa locuitorilor din Crimeea".

Lavrov a facut aceste declaratii dupa intrevederea pe care a avut-o la Londra cu secretarul de Stat american, John Kerry, pe tema crizei din Ucraina. "Nu avem o viziune comuna pe tema Ucrainei, chiar daca dialogul a fost util si constructiv", a precizat Lavrov intr-o conferinta de presa.

Rusia nu intentioneaza sa invadeze militar estul Ucrainei, a insistat Lavrov, afirmand ca situatia din orasul Donetk este "revoltatoare".

Lavrov a dat asigurari ca Rusia nu se va implica in situatia din orasul ucrainean Donetk, dupa confruntari intre manifestanti prorusi si nationalisti proeuropeni soldate cu cel putin un mort.

Regiunea Crimeea va organiza duminica un referendum controversat privind unirea cu Rusia. Occidentul a avertizat ca nu va recunoaste rezultatul plebiscitului.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat ca spera in continuare intr-o solutie diplomatica la criza din Crimeea, avertizand Rusia ca vor exista "consecinte" daca aceasta cale va esua.

taguri

crimeea , rusia

sus