Gorghiu dupa ce Guvernul a atacat la CCR legea conversiei: Era poate sanatos sa comunice motivele

Gorghiu dupa ce Guvernul a atacat la CCR legea

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni seara ca ar fi fost ''sanatos'' ca Executivul, inainte sa atace la Curtea Constitutionala legea conversiei, sa comunice foarte clar motivele acestei sesizarii.

24 octombrie, 22:39

Liderul PNL - in conditiile in care parlamentari liberali se afla printre initiatorii acestei legi, iar partidul a sustinut proiectul - a precizat ca a aflat din presa despre decizia Guvernului, subiectul nefiind abordat in cadrul intalnirii de luni dimineata cu premierul.

''Era poate sanatos ca inainte de sesizare sa comunice foarte clar care sunt motivele acestei sesizari'', a subliniat ea.

Liderul PNL a adaugat insa ca aceasta contestatie poate sa usureze parcursul ulterior al legii, avand in vedere ca bancile ar fi atacat oricum la CCR legea.

''Am convingerea ca legea nu are motive sa pice la CCR. Nu vad motive de ingrijorare'', a afirmat Gorghiu.

Guvernul a contestat la CCR legea privind conversia creditelor din franci elvetieni in lei, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. ''Executivul a sustinut masurile de sprijin cu caracter social, dar forma adoptata depaseste acest criteriu'', au explicat sursele citate.

Legea privind conversia creditelor din franci elvetieni in lei a primit marti votul final din partea deputatilor, inregistrandu-se 248 de voturi ''pentru'', niciunul impotriva si nicio abtinere, dupa ce atat pragul de 250.000 de franci, cat si gradul de indatorare de 50% au fost eliminate.

Seful Executivului, Dacian Ciolos, a fost desemnat luni de Biroul Politic National al PNL candidat al partidului pentru postul de premier dupa alegerile parlamentare, decizia fiind luata cu unanimitate de voturi.

sus