Iohannis, dupa ce PNL a anuntat ca il sustine pe Ciolos premier dupa alegeri: O idee foarte buna

Iohannis, dupa ce PNL a anuntat ca il sustine pe

Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni ca desemnarea lui Dacian Ciolos drept candidat al partidului pentru postul de premier dupa alegerile parlamentare este ''o idee foarte buna''.

24 octombrie, 20:32

''Mi se pare o idee foarte buna'', a spus Iohannis la Satu Mare, intrebat ce parere are despre decizia Biroului Politic National al PNL de luni.

Seful Executivului Dacian Ciolos a fost desemnat luni de Biroul Politic National al PNL candidat al partidului pentru postul de premier dupa alegerile parlamentare , decizia fiind luata cu unanimitate de voturi.

Presedintele PNL Alina Gorghiu anuntase ca va propune Biroului Politic al partidului desemnarea lui Dacian Ciolos drept candidat al partidului pentru postul de premier, precizand ca a primit acceptul lui Ciolos in discutia de luni dimineata de la Guvern.

''Discutia pe care am avut-o cu primul ministru astazi a vizat doua directii. Una a vizat compatibilitatea dintre programul de guvernare al PNL si Platforma Romania 100 si a doua discutie a fost solicitarea PNL, pe care o veti vedea concretizata astazi in BPN si supusa votului, de desemnare a candidatului de prim-ministru din partea liberalilor. Dacian Ciolos va fi propunerea pe care astazi o voi face colegilor mei care isi vor exercita votul. Evident, procedura este conform statutului nefinalizata astazi pentru ca un Consiliul National trebuie sa formalizeze decizia din BPN'', a declarat Gorghiu.

Presedintele PNL a spus ca Dacian Ciolos nu se va inscrie in partid si ca acest lucru nu ii incurca pe liberali.

sus