Senatul decide ca pedepsele scriitorilor din penitenciare sa fie reduse cu 20 de zile indiferent de numarul de lucrari

Senatul decide ca pedepsele scriitorilor din

OUG referitoare la reducerea pedepsei cu 20 de zile pentru persoanele private de libertate care scriu lucrari stiintifice a trecut luni de Senat in varianta Guvernului, fiind adoptata tacit dupa ce nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi admisa, modificata sau respinsa.

24 octombrie, 18:07

Senatorii nu au reusit sa adopte raportul Comisiei juridice, care adoptase un amendament, initiat de Comisia pentru drepturile omului, care prevedea ca persoanele private de libertate primesc o reducere a pedepsei de 20 de zile pentru fiecare lucrare stiintifica sau inventie si nu 20 de zile indiferent de numarul cartilor scrise in inchisoare, asa cum a decis Guvernul.

Supus la vot, nici proiectul de lege pentru aprobarea OUG nu a reusit sa cumuleze numarul de voturi necesare, dar nici proiectul de respingere al ordonantei.

''O sa redezbatem proiectul...'', a anuntat presedintele de sedinta, social-democratul Ioan Chelaru.

El a fost atentionat de stafful tehnic ca termenul de adoptare tacita in acest caz este 24 octombrie.

Senatul a fost prima camera sesizata, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Lucrarile stiintifice publicate sau inventiile si inovatiile brevetate de catre o persoana condamnata la o pedeapsa privativa de libertate, indiferent de numarul acestora, se considera maximum 20 de zile executate pe intreaga durata a executarii pedepsei, a decis Guvernul la sfarsitul lunii iunie.

taguri

oug , pedepse , senat

sus