Unul dintre cei doi oameni ai strazii incendiati asteapta de 3 zile sa fie transferat in Capitala

Unul dintre cei doi oameni ai strazii incendiati

Barbatul de 49 de ani, incendiat vineri, la Galati, alaturi de un alt om al strazii, nu poate fi transferat intr-un centru din Bucuresti, intrucat nu exista niciun loc liber la Bagdasar-Arseni si Floreasca, desi starea lui este critica, transmite corespondentul MEDIAFAX.

24 octombrie, 21:50

Reprezentantii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Galati sustin ca, inca de vineri, au facut demersuri pentru ca barbatul incendiat sa fie transportat in Capitala.

"Noi am instiintat Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta, unitatea centrala si dumnealor trebuie sa se preocupe sa gaseasca un loc. Solicitarea a fost transmisa in fiecare zi de la internare, de vineri s-a discutat si s-a pastrat legatura in fiecare zi. Pentru a se putea face transferul trebuie sa fie un loc liber intr-o Terapie Intensiva specializata pentru arsi si nu exista niciun loc disponibil in cele doua centre: Bagdasar-Arseni si Floreasca. In momentul in care apare primul loc disponibil o sa facem imediat demersurile sa ajunga pacientul in cele mai bune conditii la Bucuresti. Are arsuri intinse pe 70 % din suprafata corpului, asta inseamna ca este in stare grava. Are 49 de ani si se afla in Sectia de Terapie Intensiva. Noi avem promisiuni ca vom fi anuntati cum se elibereaza un pat. Avem sperante mari ca in cursul zilei de marti se va efectua transferul pe timp de zi, cu elicopterul", a declarat corespondentului MEDIAFAX, Madalina Ispas, reprezentant al SJU Galati.

Cei doi oameni ai strazii aveau un adapost improvizat in care dormeau noaptea, situatia fiind cunoscuta de locatarii din zona. Vineri dimineata, in jurul orei 03.00, o persoana a sunat la 112 sa anunte incendierea acestora. Autorul nu a fost gasit.

Procurorii sustin ca nu au nici macar un suspect, intrucat imaginile surprinse de camerele de supraveghere nu sunt relevante.

"Este urmarirea penala inceputa in rem, pentru o tentativa de omor calificat. Se strang probe", a declarat Liliana Istrate, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Galati.

Cealalta victima, in varsta de 59 de ani, are rani usoare, pe picioare si pe mana dreapta.

sus