VREMEA pentru vineri si sambata

PROGNOZA METEO pentru vineri si sambata

Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decat cele climatologic specifice perioadei, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

20 octombrie, 14:46

VINERI

IN TARA

Cerul va avea innorari si pe parcursul zilei doar pe arii restranse va ploua slab in special in regiunile extracarpatice si la munte, iar seara si noaptea, ploile se vor semnala indeosebi in jumatatea de vest a teritoriului. Pe crestele montane inalte, precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita. Cantitatile de apa vor depasi local 10...15 l/mp si cu totul izolat 20 l/mp, indeosebi in nord-vest, dar si in zona Carpatilor Occidentali si in masivele din vestul Carpatilor Meridionali. Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale mai ales in Banat si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 17 grade, iar cele minime intre 4 si 12 grade.

BUCURESTI

Vremea va fi in general inchisa, insa valorile de temperatura se vor situa in jurul celor climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi noros si vor fi conditii de ploaie slaba. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul a 13 grade, iar cea minima va fi de 8...9 grade.

LA MUNTE

Cerul va avea innorari si va ploua in special seara si noaptea, mai ales in masivele din vestul tarii. Pe crestele inalte, precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita. Cantitatile de apa vor depasi local 10...15 l/mp si cu totul izolat 20 l/mp in zona Carpatilor Occidentali si in masivele din vestul Carpatilor Meridionali. Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale. Temperatura aerului va avea valori in general apropiate de cele normale pentru aceasta data.

SAMBATA

IN TARA

Vremea va fi in general inchisa, insa valorile termice ce urmeaza a se inregistra se vor situa in general in jurul mediilor climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi mai mult noros si, mai ales pe parcursul zilei, va ploua in regiunile vestice, nordice si centrale si pe arii restranse in rest. Pe crestele montane cele mai inalte, trecator, precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita. Cantitatile de apa vor depasi local 10...15 l/mp si izolat, in special in zona montana, 20...25 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului indeosebi la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 9 si 18 grade, iar cele minime intre 3 si 12 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zona litoralului.

LA MUNTE

Vremea va fi in general inchisa. Cerul va fi mai mult noros si, mai ales pe parcursul zilei, va ploua, iar pe crestele cele mai inalte, trecator, precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita. Cantitatile de apa vor depasi local 10...15 l/mp si izolat, 20...25 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului. Variatiile termice vor fi nesemnificative.

DUMINICA

LA MUNTE

Cerul va avea innorari indeosebi ziua in Carpatii Meridionali si Orientali, unde pe arii restranse va ploua slab. Trecator, pe crestele montane inalte, vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior, in general apropiate de cele normale ale perioadei.

sus