CULISE. A inceput lupta pentru putere in handbal! Liga Profesionista a fost suspendata. Sunt toti candidatii "curati"?

CULISE. A inceput lupta pentru putere in handbal! Liga Profesionista a fost suspendata. Sunt toti candidatii "curati"?

13 ianuarie, 21:09
Sedinta Consiliului de Administratie al FRH de azi a fost cu scantei, cu contre in participanti Alexandru Dedu va depune maine la FRH o hartie de autosuspendare din functia de presedinte al Ligii Narcisa Lecusanu candideaza pentru o functie de vicepresedinte in cadrul federatiei

Handbalul romanesc traverseaza o perioada fierbinte, in conditiile in care alegerile "bat la usa". Pe 27 ianuarie vor fi alesi noii sefi ai acestei discipline, inca locomotiva sporturilor de echipa din Romania. Astazi, in cadrul sedintei Consiliului de Administratie au fost votati candidatii pentru diferitele functii, batalia cea mai importanta fiind insa pentru prima pozitie, cea de presedinte. Interesanta va fi si disputa pentru vicepresedinti, desi in ultimii ani aceste functii in organigrama au fost mai mult decorative. Totodata, batalia pentru intrarea in Consiliul de Administratie va fi destul de aprinsa, pentru ca in cadrul acestui for se iau toate hotararile.

Una din informatiile soc care au aparut dupa sedinta Consiliului de Administratie, una cu multe discutii aprinse, s-a referit la Liga Profesionista de Handbal! Mai concret, faptul ca activitatea forului care in mod normal ar fi trebuit sa organizeze Ligile Nationale a fost suspendata. Toate atributiile Ligii au fost preluate de Federatia Romana, insa stirea a fost tinuta la secret pana azi, cand a fost scoasa de la "naftalina"! Motivul suspendarii? Parerile sunt impartite, depinde de oamenii care vorbesc despre acest aspect. "Liga a fost suspendata din cauza managementului prost. De doi ani nu s-a intamplat nimic acolo, au ramas tot sase cluburi" , sustin cativa oameni, care arata cu degetul catre Alexandru Dedu.

"Presedintele Ligii nu a fost sustinut deloc in toata aceasta perioada. Suspendarea Ligii a fost o chestie politica" , afirma oameni care il sustin pe fostul pivot in lupta pentru alegeri. Contradictorie a fost si informatia legata de pozitia lui Alexandru Dedu in cadrul Ligii. "A fost suspendat din functie de catre Consiliul de Administratie" , a fost o varianta prezentata, in timp ce presedintele LPH a sustinut: "Ma voi autosuspenda eu din functie. Este o perioada de campanie electorala si nu este corect sa candidez avand o functie" . De mentionat ca Alexandru Dedu va candida pentru functia de presedinte alaturi de Cristian Gatu si Remus Draganescu.

SONDAJ PROSPORT. Aici, puteti vota pe cine vedeti presedinte la FRH in urmatorii patru ani!

Au aparut deja discutii si in privinta candidatilor la functiile de vicepresedinte. Cluburile au propus vreo 15 candidati, insa numai noua au fost validati in cele din urma. Cativa au refuzat propunerile, cum au fost si cazurile lui Sorin Toacsen, Mihail Bocan, Alin Carligeanu, Mihai Marinescu sau Elena Francu. Sunt candidati, cel putin in aceasta seara, noua personaje. Marea surpriza a fost nominalizarea Narcisei Lecusanu, jucatoare din ultima generatie care a avut un cuvant greu de spus in handbalul mondial feminin. Alaturi de fostul inter au mai intrat in cursa sefii liderilor din Romania, Nurhan Ali (director executiv HCM Constanta), respectiv Liviu Bala (presedinte HCM Baia Mare), Daniel Georgescu (presedinte Dinamo ), Pavel Mercea (presedinte AJH Bihor), Andrei Maiorescu (director executiv Pandurii), Valentin Samungi (vicepresedinte FRH), Marian Muntean (presedinte CSM Cetate Deva) si viceprimarul capitalei, Octavian Marcel Nicolaescu, omul care se ocupa in prezent si de echipele CSM-urilor din Bucuresti. Ramane de vazut insa daca, in urmatorii patru ani, vicepresedintii vor avea o alta putere in handbal sau vor fi tot functii "decorative". "Toti candidatii trebuie sa prezinte si cazierul inainte de alegeri. Sunt semnale ca nu toti ar fi curati" , este o alta informatie.

Alegerile sunt programate pentru 27 ianuarie, ramane insa de vazut daca acestea vor si avea loc atunci. Sunt multe voci care sustin ca alegerile vor fi din nou amanate din lipsa de cvorum (!).

sus