Campionul national la tenis in scaun cu rotile Ciprian Anton a primit cea mai buna veste de la specialisti. "Suntem optimisti in privinta recuperarii lui!"

Campionul national la tenis in scaun cu rotile Ciprian Anton a primit cea mai buna veste de la specialisti. "Suntem optimisti in privinta recuperarii lui!"

29 august, 16:22

Viata lui Ciprian Anton este o lectie de vointa si caracter. Tanarul de 35 de ani a suferit in 2003 un accident de munca in constructii si a ramas paralizat de la brau in jos.

De atunci, a inceput o noua viata dar niciodata n-a incetat sa lupte si sa spere ca va redeveni un om normal, fara dizabilitati. N-a batut pasul pe loc si intrucat a fost mereu pasionat de sport, practicand in copilarie judo si handbal, s-a reprofilat, iar ambitia si increderea au facut ca el sa ajunga campion national la tenis in scaun cu rotile. Speranta lui Ciprian de a se recupera a venit din nou dupa ce a viiztat Centrul de Recuperare Medicala Hipocrat din cartierul bucurestean Pantelimon, unde i s-a recomandat un program complex de recuperare, sub supravegherea kinoterapeutului George Neagu care are la dispozitie pentru pacientii sai cea mai revolutionara aparatura medicala de profil.

"Actionam pe doua planuri. Pe de o parte lucram cu hidrokinetoterapia, unde timp de 50 de minute, Ciprian va sta in bazin cu un terapeut si va lucra pentru cresterea tonusului muscular si cresterea conditiei fizice. O alta parte a programului este rezervat celor trei aparate speciale, care dau rezultate maxime in astfel de cazuri. Este vorba despre Geo Evolution, un robot care ajuta la reeducarea mersului, Balans Trainer, bun pentru echilibru si stabilitate si Tera Traine, aparat eficient in mobilitatea articulara si cresterea tonusului muscular", a dezvaluit specialistul Centrului de Recuperare Medicala Hipocrat. El a precizat ca recuperarea este o chestiune de durata si ca primele progrese se pot vedea dupa cateva luni.

"Ciprian are insa avantajul ca este tanar si are un psihic foarte bun. Plus ca e sportiv si are membrele superioare in perfecta stare de functionare. Noi suntem optimisti in privinta recuperarii lui, mai ales ca avem doua cazuri care au evoluat pozitiv, in sensul ca persoane cu probleme similare acum se pot ridica de jos, ba chiar fac si cativa pasi. Repet insa, este nevoie de rabdare, vointa si incredere", a mai spus George Neagu.

sus