Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 925


  rating 4,36 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

expert Orange Alexandru despre Nokia Lumia 925


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

       Lansarea Lumia 925 cu siguranta nu se ridica la nivelul lansarii Galaxy S4, dar aduce un aer proaspat in zona de top a device-urilor Windows Phone 8. De asemenea la momentul scrierii acestui review este deja programata lansarea update-ului pentru WP8, nume de cod Amber.

       Inainte de a-l porni constatam ca toate mufele si fantele se afla in partea superioara ( slot SIM, microUSB, microfon, jack 3.5mm),  pe cand partea dreapta are butoanele de volum, oprit/pornit si cel de camera. Manevrarea terminalului este foarte usoara, lasand o senzatie de material rezistent. Design-ul curbat pe margini creeaza impresia unui telefon mai subtire si permite un contact mai bun cu palma.

       Desi hardware-ul nu se ridica la nivelul Droizilor de top, ofera in continuare fluiditatea si timpii de raspuns foarte mici care definesc un smartphone de varf. Aici putem sa multumim unui sistem de operare bine optimizat, care, insotit de tehnologia de la Qualcomm (Snapdragon S4 (Krait)) nu streseaza prin timpi de incarcare sau asteptare. Modelul Lumia 925 vine cu ultimul update al Windows Phone 8(GDR2) direct din fabrica si insotit de suita de aplicatii HERE de la Nokia. Chiar si cu ajutorul aplicatiilor de la Nokia, impatimitii de aplicatii nu vor gasi abundenta de software de calitate disponibil pe iOS sau Android. Totusi, sunt multi producatori third-party care porteaza aplicatii foarte folosite pe iOS sau Android si pe Windows Phone, numarul total al aplicatiilor din Marketplace depasind 100000 la momentul actual.

       Primul pas inainte fata de modelul 920 este ecranul AMOLED. Datorita trecerii la tehnologia AMOLED, Lumia 925 a putut fi micsorat in dimensiuni si greutate, iar autonomia bateriei a crescut. Pentru a evidentia consumul foarte redus al ecranului, producatorul finlandez a introdus si un screensaver pe care este afisat ceasul, similar modelelor clasice. Caracteristicile tehnice sunt identice cu cele de pe Lumia 920 : 4.5 inci, rezolutie 1280x768 si 331ppi. Ecranul beneficiaza de tehnologiile PureMotionHD+(refresh de 60Hz) si ClearBlack(o serie de filtre de polarizare ce elimina reflexiile), precum si de o sensibilitate crescuta a touchscreen-ului pentru a putea fi folosit si cu manusi.

Punctul forte al Lumia 925 este camera. Atat pozele cat si filmarile se bucura de stabilizarea optica de imagine si livreaza imagini clare chiar daca sunt marite la 100%. Nokia a ajustat setarile camerei, deoarece 925 nu mai are nici un fel de probleme de balans de alb in fotografia de zi. Camera principala foloseste un obiectiv Carl Zeiss din 6 elemente ce permite focalizarea foarte aproape, are un senzor 8.7MP cu marimea 1/3.2” si f/2.0 si blit cu 2 LED-uri. Camera frontala are 1.2MP si f/2.4, ceea ce este suficient pentru o videoconferinta la calitate HD. Combinatia de apertura larga impreuna cu stabilizarea de imagine, ofera o calitate deosebita in conditii de lumina redusa, pe alocuri chiar superioara camerelor de pe Galaxy S4 sau HTC One, in pofida faptului ca Lumia 925 nu beneficiaza de HDR.

Partea de conectivitate este bine pusa la punct, Lumia 925 avand o grila completa de conexiuni : LTE, HSDPA, Bluetooth v3.0, WiFi a/b/g/n (2.4 Ghz sau 5 Ghz). In conditii de semnal redus, se poate observa un consum mai ridicat al bateriei, dar in conditii de utilizare normala ( internet, muzica, retele sociale, apeluri , SMS) , bateria nu se epuizeaza pe parcursul unei zile. De asemenea, pe Lumia 925, scaderile bruste de procentaj al bateriei nu mai au loc, aratand inca o data, ca noul model de la Nokia este un produs matur.

In incheiere putem spune ca daca iti doresti un smarphone ce ruleaza Windows Phone 8, alegerea este simpla : Lumia 925. Este un produs complet, ce inlocuieste Lumia 920 cu succes.


PRO

-          Ecran super senzitiv AMOLED (331 PPI) cu protectie Gorilla Glass 2

-          Arhitectura Snapdragon S4 dual-core 1.5GHz cu 1GB RAM

-          GPU Adreno 225

-          Camera de 8 MP Carl Zeiss f/2.0, flash dual-led, stabilizare optica a imaginii, filmare 1080p

-          Conectivitate completa : LTE, Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 3.0, NFC

-          Design mai subtire si mai atragator ca al modelului Lumia 920


CONTRA

-          Reducerea greutatii a impus si utilizarea materialului plastic

-          Baterie de numai 2000mAh

-          Capacitate de stocare de numai 16GB

-          Windows Phone 8 nu a progresat foarte mult de la lansarea Lumia 920

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Nokia Lumia 625 white


rating 4,36 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

Nokia Asha 210


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

Nokia 225 Black


rating 3 din 5

6 review-uri
50% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3