Evenimente azi

Orange Evenimente azi

30.03.2023 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

30.03.23

Guns N' Roses vin la Bucuresti pe 16 iulie, pentru prima oara reuniti in formula clasica, consacrata. Evenimentul va avea loc la Arena Nationala si ii va aduce pe aceeasi scena pe Axl Rose, Slash si Duff McKagan. Guns N' Roses a inregistrat pana acum vanzari de peste 100 milioane albume in intreaga lume, dintre care 45 milioane Statele Unite, fiind una din cele mai bine vandute trupe.

30.03.23

Muzeul National de Arta al Romaniei si Muzeul Theodor Pallady va invita sa vizitati expozitia de grafica "Pallady, calator" (25 mai - aprilie 2023). Aceasta prezinta in imagini, calatoriile artistului in Bretania, Marsilia, Rouen, Brest, Spania, dar si in Moldova natala si va putea fi vizitata pana in aprilie 2023. Theodor Pallady a calatorit mult, in special in perioada interbelica, cand locuia la Paris in Place Dauphine nr. 12 si revenea in tara periodic. Locurile lui Pallady sunt impregnate de trairi si sentimente, pe care le puteti descoperi in lucrarile de grafica, realizate in tus, creion, acuarela si guasa pe hartie din expozitie. ceasta continua prezentarea operei artistului, initiata anul trecut prin expozitia "Parisul lui Pallady" de la Muzeul Th. Pallady (colectia Gheorghe si Serafina Raut), care a facut parte din amplul proiect "Pallady150".

30.03.23

Muzeul National Peles a inaugurat expozitia ,,Centenarul Incoronarii. Alba Iulia. 1922". Expozitia care marcheaza sarbatorirea a 100 de la Incoronarea de la Alba Iulia a fost realizata in colaborare cu institutii din tara, precum Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul Militar National ,,Regele Ferdinand I", Arhivele Nationale ale Romaniei, si cu sprijinul unor colectionari particulari. Concepute de pictorul Costin Petrescu, piesele simbol ale Incoronarii sunt reunite, pentru prima data, in cel mai important proiect expozitional dedicat evenimentului care a consfintit visul de veacuri al romanilor. Muzeul National de Istorie a Romaniei, partener principal in organizarea expozitiei ,,Centenarul Incoronarii. Alba Iulia. 1922", a oferit coroana de aur a reginei Maria, realizata de firma pariziana Falize, sceptrul regelui Ferdinand I, creatie a Casei Rene Boivin, din Paris, meniul dineului din data de 15 octombrie 2022, de la Alba Iulia, si monede jubilare emise cu ocazia evenimentului si cu ocazia celei de-a cincea aniversari a Incoronarii primilor regi ai Romaniei Mari (1928/29). Muzeul Militar National ,,Regele Ferdinand I" a oferit spre expunere uniforma de general de corp de armata de cavalerie, care a apartinut regelui Ferdinand I, si mantiile domnitorilor Vlad al IV-lea si Bogdan al II-lea, create tot dupa proiectul pictorului Costin Petrescu, pentru cortegiul istoric care a defilat la Bucuresti, in ziua de 16 octombrie 1922. Arhivele Nationale ale Romaniei au pus la dispozitie Jurnalul zilnic al reginei Maria, din anul 1922, programele Serbarilor Incoronarii, precum si elogii adresate suveranilor Romaniei Mari. Expozitia, deschisa la Muzeul National Peles in perioada 15 octombrie 2022 - 15 mai 2023 va fi insotita de albumul ,,Centenarul Incoronarii. Alba Iulia.1922".