Vizualizeaza cosul Finalizeaza
×

Roaming

Cu serviciul Roaming poți comunica de pe numărul tău de telefon Orange şi atunci când ești în străinătate.

Orange Romania
Orange Romania
Orange Romania Communications
Orange Romania Communications

Daca țara în care calatorești se află în Spațiul Economic European (SEE) și ai un abonament sau o cartelă PrePay cu beneficii în roaming SEE, poți folosi beneficiile incluse în abonamentul sau opțiunea ta PrePay și în roaming.

Daca țara în care calatorești se află în afara SEE, poți activa o opțiune cu beneficii pentru destinația aleasă. Este foarte important să te asiguri înainte de plecare că opțiunea aleasă include beneficii pentru țara în care urmeaza să călătorești și că ai activat serviciul e Roaming in Restul lumii.

Roaming în
Spațiul Economic European (SEE)

Poți folosi beneficiile naționale incluse în oferta ta și atunci când călătorești în Spațiului Economic European (SEE), format din țările membre ale Uniunii Europene, Norvegia, Islanda și Lichtenstein.

Dacă urmează să călătorești într-o țară din afara Spațiului Economic European (SEE), asigură-te că ai un abonament cu acces la roaming SEE iar serviciul Roaming in Restul lumii este activ. Dacă folosești o cartelă PrePay și plănuiești să călătorești în afara SEE, activează-ți o opțiune cu beneficii pentru destinația aleasă sau reîncarcă cu credit. Verifică în My Orange, dacă ai serviciul Roaming activ și destinațiile pentru care este disponibil.

Înainte să pleci in străinatate, verifică dacă oferta ta include accesul pentru serviciul roaming și că acesta este activ pentru destinația în care călătorești. Accesează secțiunea Help pentru abonamente sau pentru PrePay pentru a afla detalii.

Verifică în My Orange dacă ai serviciul Roaming activ și pentru ce destinații este disponibil

Începând cu 15 iunie 2017, Regulamentul European pentru serviciul Roaming permite clienților cu acces la serviciul Roaming să folosească o parte din beneficiile naționale și în roaming, în statele membre ale Spațiului Economic European (SEE), în limita Politicii de Utilizare Rezonabilă.

Destinațiile care fac parte din SEE sunt țările membre UE, Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

Vei avea acces la serviciul Roaming în țările SEE doar daca ai un abonament sau o cartelă PrePay care conține și beneficii în roaming SEE. Abonamentele sau ofertele PrePay care au doar beneficii naționale nu sunt compatibile cu serviciul Roaming.

Dacă ai un abonament doar cu acces naţional, poți oricând să îl modifici, alegând din ofertă curentă un pachet cu acces roaming în SEE.

Daca ai o cartela PrePay doar cu beneficii nationale, va trebui sa activezi o optiune care sa contina si beneficii in roaming SEE.

Dupa consumarea beneficiilor incluse in abonament sau oferta PrePay se vor aplica tarifele naționale sau tarife mai mici din oferta comercială de roaming.

Apelurile primite în roaming în țările SEE sunt gratuite.

Conform regulamentului European privind roamingul UE 612/2022, utilizarea resurselor de roaming este considerată rezonabilă atât timp cât serviciul de roaming este folosit doar pentru călătorii ocazionale în afara teritoriului României. Scopul politicii de utilizare rezonabilă este acela de a detecta şi de a preveni utilizarea abuzivă sau anormală a serviciilor de roaming.

In cazul utilizării excesive sau anormale a serviciului Roaming SEE, Orange România va putea aplica o suprataxă pentru acest serviciu.

Suprataxa reprezintă tariful care se aplică pentru convorbirile/SMS/internet atunci când este detectată utilizarea abuzivă sau anormală a serviciilor de roaming.

Incepand cu 1 ianuarie 2024, suprataxa aplicabilă pentru utilizarea abuzivă sau anormală a serviciilor de roaming va avea urmatoarele valori (tarife cu TVA):

  • 0.02618 euro/min, pentru apeluri efectuate, inițiate și terminate în țări membre SEE
  • 0.00238 euro/min, pentru apeluri primite
  • 0.00476 euro/SMS, pentru SMS trimis
  • 0.00184 euro/MB, pentru Internet
  • 1.8445 euro/GB, tarif euro/GB

Tarifele pentru utilizarea excesivă sau anormală a serviciilor de roaming se stabilește prin reglementările europene privind roamingul.

Cu ofertele cu roaming SEE poți utiliza o parte din resursele naționale de internet și in Roaming în SEE, conform limitei de date internet maxime, care se calculeaza pe baza forumulei:

valoarea ofertei in euro, fara TVA


1,55 euro (tarif fara TVA reglementat pentru traficul internet)

Mai mult

Începând cu data de 1 Iulie 2021, condițiile de consum și de tarifare în Marea Britanie și Gibraltar nu mai sunt aceleași cu cele aplicabile în țările membre SEE. Astfel, Marea Britanie și Gibraltarul vor fi incluse în zona 2 de taxare pentru serviciul Roaming.

Daca ai un abonament de mobil, pentru a avea acces la serviciul Roaming in Mare Britanie asigura-te că oferta ta include beneficii în roaming in SEE.

Noile tarife promoționale pentru roaming în Marea Britanie și Gibraltar, valabile până pe 15 februarie 2024, vor fi (cu TVA): apel local și SEE efectuat și primit 0,119 €/min, apel în tări non-SEE 1,547 €/min, SMS/MMS 0,119 €/min și trafic de date 0,0119 €/MB.

Dacă folosești o cartelă PrePay, pentru a avea acces la serviciul de Roaming în Marea Britanie trebuie să activezi opțiunea de 16 euro credit și să ai disponibile 100 minute și 1GB sau să reîncarci cu credit, care se va consuma conform tarifelor de mai jos. Opțiunile cu minute și trafic național vor trebui dezactivate.

Oferta este disponibilă cu posibilitate de prelungire.

Descarcă ghid de utilizare Roaming în țările din Spațiul Economic European

Află tot ce ai nevoie să știi când ești plecat în străinătate și câteva sfaturi utile pentru cele mai frecvente situații atunci când folosești serviciul Roaming.

Ghid abonament Ghid PrePay

Aplicația
My Orange

Verifici dacă serviciul Roaming este activ, accesezi factura detaliată, consulți informațiile despre consum și multe altele. Mai mult

Orange Apps

Data Traffic
Control

Poți să ții sub control costurile de internet în roaming, să setezi limite de consum pentru internet în roaming și să primești notificări în funcție de consum, indiferent de țara în care călătorești.

Activează serviciul Data Traffic Control și nu mai ai grija costurilor:

  • Setezi limite de consum pentru internet în roaming
  • Primești notificări în funcție de consumul efectuat

Întrebări frecvente

Mai mult

Ce înseamnă consum majoritar în roaming și ce trebuie să știu?

Mai mult

Politica de utilizare rezonabilă a serviciilor Roaming SEE

Mai mult

Cum activez sau dezactivez serviciul Roaming pe abonament?

Mai mult

Cum activez serviciul Roaming pe cartela mea PrePay?

Mai mult

Cum verific dacă am serviciul roaming activ pe abonament?

Mai mult

Ce fac dacă serviciul Roaming este nefuncțional pe abonament?

Mai mult

Cum pot apela sau primi apeluri când sunt în roaming

Mai mult

Cum activez serviciul Roaming pe cartela când sunt deja în străinătate?