×

Serviciul Roaming

Cu serviciul Roaming poți comunica de pe numărul tău de telefon Orange şi atunci când ești în străinătate.

Intră în contul tău pentru mai multe detalii. My Orange

Din 01.01.2021, limita de consum a internetului în roaming SEE făra cost suplimentar va crește și poate fi consultată, din ianuarie 2021, la *100# sau în My Orange. Tariful pentru traficul de internet suplimentar în roaming SEE începand din ianuarie 2021 este 0,003 euro/MB, făra TVA inclus. Dacă, conform ofertei tale, beneficiezi de un tarif național pentru traficul de internet mai mic de 0,0035 euro/MB, ți se va aplica și în roaming SEE tariful național. Poți folosi beneficiile naționale incluse în ofertele cu roaming SEE în limita politicii de utilizare rezonabilă (art.1.20 din TCG). Mai mult

Roaming în
Spațiul Economic European (SEE)

Poți folosi beneficiile naționale incluse în oferta ta și atunci când călătorești în Spațiului Economic European (SEE), format din țările membre ale Uniunii Europene, Norvegia, Islanda și Lichtenstein.

Din 1 ianuarie 2021, Marea Britanie și Gibraltar ies din Spațiul Economic European, conform acordului de retragere. Te poti bucura de aceleași condiții de consum și de tarifare cu cele aplicabile în țările membre SEE pentru serviciul de roaming în Marea Britanie și Gibraltar, până la 30 iunie 2021. Mai multe detalii

Promotional, până la 30 iunie 2021, pastram aceleași condiții de consum și de tarifare cu cele aplicabile în țările membre SEE și pentru serviciile de roaming și apeluri internaționale în Marea Britanie și Gibraltar.

  • Dacă în prezent ai un abonament cu roaming SEE, beneficiile naționale incluse pot fi folosite în limita politicii de utilizare rezonabilă, atât în Marea Britanie cât și Gibraltar, iar apelurile și SMS-urile primite sunt gratuite.
  • Consumul de resurse în Marea Britanie și Gibraltar se va considera, în perioada promoției, consum de resurse în SEE, din perspectiva politicii de utilizare rezonabilă a serviciilor de roaming. De exemplu, consumul de date în Marea Britanie și Gibraltar va fi scăzut din limita de date ce poate fi consumată în roaming, limită stabilită conform reglementărilor europene pentru fiecare abonament. La fel, utilizarea serviciului de roaming în Marea Britanie și Gibraltar în perioada de promoție va fi luată în considerare ca utilizare a serviciilor de roaming în SEE la calculul indicatorilor de consum și prezență.
  • În perioada de promoție, tarifele de roaming pentru Marea Britanie și Gibraltar rămân neschimbate.
  • Perioada de promoție are posibilitate de prelungire.

Înainte să pleci in străinatate, verifică dacă oferta ta include accesul pentru serviciul roaming și că acesta este activ pentru destinația în care călătorești. Accesează secțiunea Help pentru abonamente sau pentru PrePay pentru a afla detalii.

Verifică în My Orange dacă ai serviciul Roaming activ și pentru ce destinații este disponibil

Începând cu 15 iunie 2017, Regulamentul European pentru serviciul Roaming permite clienților cu acces la serviciul roaming să folosească o parte din resursele naționale și în roaming în Europa, în statele membre ale Spațiului Economic European (SEE), format în prezent din țările membre UE, Norvegia, Islanda și Liechtenstein. Apelurile primite în roaming în Spațiul Economic European vor fi gratuite.

Mai mult

Cu ofertele cu roaming SEE poți utiliza o parte din resursele naționale de internet și in Roaming în SEE, conform limitei de date internet maxime, care se calculeaza pe baza forumulei:

valoarea ofertei in euro, fara TVA


3 euro (tarif fara TVA reglementat pentru traficul internet)

Mai mult

Dacă folosești frecvent serviciul de roaming în zona SEE, te bucuri de tarife avantajoase. De exemplu:

  • 30 de minute de apeluri efectuate către țari din SEE costă 1.14 euro, TVA inclus
  • pentru 500 MB trafic de internet vei avea un cost de 1.8 euro, TVA inclus
Mai mult

Descarcă ghid de utilizare Roaming în țările din Spațiul Economic European

Află tot ce ai nevoie să știi când ești plecat în străinătate și câteva sfaturi utile pentru cele mai frecvente situații atunci când folosești serviciul Roaming.

Ghid abonament Ghid PrePay

Aplicația
My Orange

Verifici dacă serviciul Roaming este activ, accesezi factura detaliată, consulți informațiile despre consum și multe altele. Mai mult

Orange Apps

Aplicația
Orange Travel

Știi mereu care este consumul de resurse în roaming și poți stabili praguri de consum la care să primești notificări, pentru a evita costuri suplimentare. Mai mult

Orange Apps

Data Traffic
Control

Poți să ții sub control costurile de internet în roaming, să setezi limite de consum pentru internet în roaming și să primești notificări în funcție de consum, indiferent de țara în care călătorești.

Activează serviciul Data Traffic Control și nu mai ai grija costurilor:

  • Setezi limite de consum pentru internet în roaming
  • Primești notificări în funcție de consumul efectuat

Întrebări frecvente

Mai mult

Care vor fi tarifele pentru Marea Britanie dupa Brexit?

Mai mult

Ce înseamnă consum majoritar în roaming și ce trebuie să știu?

Mai mult

Politica de utilizare rezonabilă a serviciilor Roaming SEE

Mai mult

Cum activez sau dezactivez serviciul Roaming pe abonament?

Mai mult

Cum activez serviciul Roaming pe cartela mea PrePay?

Mai mult

Ce schimbări aduce regulamentul european pentru Roaming?

Mai mult

Ce fac dacă serviciul Roaming este nefuncțional pe abonament?

Mai mult

Cum pot apela sau primi apeluri când sunt în roaming

Mai mult

Cum activez serviciul Roaming pe cartela când sunt deja în străinătate?

sus