×

100 de locuri de vizitat

Cladirea CEC din Bucuresti

Cladirea CEC din Bucuresti

Cladirea reprezinta una dintre cele mai interesante si atractive cladiri ce pot fi vizitate in Bucuresti. Cunoscuta in prezent sub denumirea de Palatul CEC, in trecut aceasta constructie purta numele de Palatul Casei de Depuneri, Consemnatiuni si economie.

Lucrarile palatului situat in Calea Victoriei au inceput in anul 1897, în prezența Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta, dupa planurile arhitectului Paul Gottereau. Finalizarea constructiei a avut loc in anul 1900, stilul pe care l-au abordat arhitectii fiind cel eclectic. Pe locul unde a fost construit Palatul CEC s-au aflat manastirea si hanul "Sfantul Ioan cel Mare".

Cupola Palatului CEC era cea mai inalta din tara pana la construirea Palatului Parlamentului. Ghiseele institutiei au functionat aproximativ 100 de ani fara oprire, din 1900 si pana in 1999.

In prezent, cladirea gazudieste sediul CEC Bank si Muzeul CEC, unde se pot vedea unele din documentele autentice ale tranzactiilor financiare din primii ani ai bancii. Cladirea a ramas intacta, chiar daca a fost martora a bombardamentelor din anii 1941 sau marilor cutremure din 1940 si 1977.

Articole asemanatoare