×

100 de locuri de vizitat

Salina Turda

Salina Turda

In Salina Turda, situata in localitatea Turda din judetul Cluj, se pot vizita minele Rudolf, Terezia, Anton, Ghizela si Iosif, precum si galeria Franz Josef, Sala Crivacului si Sala putului de extractie.

Exploatarea sarii la Salina Turda se presupune ca dateaza din epoca romana, dar primul document care atesteaza aceasta activitate este datat 1 mai 1271. Salina a fost inchisa in 1932 si a fost redeschisa pentru public si pentru pacientii cu boli respiratorii in 1992. In perioada 2008 - 2010, a fost modernizata in urma unei investitii de aproape sase milioane de euro din fonduri europene.

Vizitatorii se pot destinde in mina, acestia avand posibilitatea de a inchiria mese de biliard, ping-pong sau pista pentru bowling. Tot pentru agrement, turistii pot alege Roata mare: este inalta de 20 m, are 6 gondole a cate 8 locuri fiecare, o tura completa durand 8 minute. De asemenea, cuplurile care doresc sa se casatoreasca intr-un loc inedit, o pot face la Salina Turda.

In salina se organizeaza diferite evenimente - concerte, expozitii, targuri. In februarie 2018 aici a avut loc chiar una dintre semifinalele Eurovision, celelalte find desfasurate la Focsani, Timisoara, Craiova si Sighisoara.

Articole asemanatoare