×

Accesează
contul existent

Cultura si divertisment

Confirmat de experți: există doar 3 metode sigure de a decongela alimentele și niciuna dintre ele...

Confirmat de experți: există doar 3 metode sigure de a decongela alimentele și niciuna dintre ele nu este la temperatura camerei

27.12.2025, 12:30 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Recomandarile expertilor privind modul de decongelare si depozitare a alimentelor includ masuri de igiena de luat in considerare la gatit. Exista trei modalitati de a face acest lucru in siguranta: in frigider, in apa rece sau folosind cuptorul cu microunde, scrie El Espanol. In acest sens, se recomanda decongelarea alimentelor la temperatura de refrigerare, in frigider, si evitarea dezghetarii la temperatura camerei.Cand decongelati alimente in apa rece, apa trebuie schimbata la fiecare jumatate de ora pentru a va asigura ca ramane rece si pentru a evita decongelarea cu apa fierbinte. Pentru a decongela alimentele gatite, puteti folosi cuptorul cu microunde, dar nu este recomandat sa faceti acest lucru in cazul alimentelor crude Alimentele proaspat decongelate trebuie gatite imediat In timpul procesului de decongelare, este important sa evitati decongelarea cu apa fierbinte, contaminarea incrucisata cu alimente care trebuie consumate crude si sa plasati produsul intr-un recipient cu gratar, astfel incat sa nu se amestece cu lichidul de decongelare. In general, odata ce alimentele sunt decongelate, acestea trebuie gatite imediat. In plus, Ministerul Sanatatii recomanda spalarea mainilor inainte si de mai multe ori in timpul prepararii alimentelor. Suprafetele si ustensilele trebuie, de asemenea, curatate temeinic intre manipularea diferitelor alimente, iar alimentele trebuie bine protejate in recipiente etanse. In plus, alimentele crude si cele gatite trebuie pastrate separat si depozitate in recipiente separate pentru a evita contactul dintre ele. Ustensilele, cum ar fi cutitele sau tocatoarele, trebuie curatate atunci cand taiati diferite alimente, cum ar fi peste crud, carne sau legume. Alimentele gatite trebuie tinute in partea de sus a frigiderului, iar alimentele crude, cum ar fi legumele si carnea, in partea de jos, si, de asemenea, separate. In ceea ce priveste depozitarea, alimentele trebuie pastrate la temperaturi sigure. Alimentele gatite trebuie refrigerate cat mai curand posibil si nu trebuie lasate in afara frigiderului mai mult de doua ore. Alimentele trebuie preparate cat mai aproape de data de consum. Nu in ultimul rand, este recomanda alegerea alimentelor sanatoase, proaspete si bine etichetate, consumul lor inainte de data de expirare, utilizarea apei potabile si spalarea fructelor si legumelor (mai ales daca acestea trebuie consumate crude).

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.



Articole asemanatoare