![]() |
Descoperire șocantă pe aeroportul Cologne Bonn din Köln: vameșii au găsit 1.500 de tarantule ascunse în cutii de biscuiți cu ciocolată, expediate din Vietnam. Multe dintre arahnide nu au supraviețuit transportului.
14.07.2025, 18:16 Sursa: mediafax.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
O captura spectaculoasa a fost anuntata luni de autoritatile vamale germane, care au descoperit aproximativ 1.500 de tarantule tinere ascunse in recipiente de plastic, camuflate in cutii de biscuiti cu ciocolata. Coletul provenea din Vietnam si a fost depistat pe aeroportul Bonn din Koln, in vestul Germaniei, potrivit Le Figaro. Alerta a fost declansata de un "miros suspect", care nu semana deloc cu aroma asteptata a celor 7 kilograme de produse de cofetarie. Paianjenii care au supravietuit, preluati de ingrijitori specializati Purtatorul de cuvant al biroului vamal din Koln, Jens Ahland, a subliniat caracterul iesit din comun al descoperirii, mentionand reactia colegilor sai: "Colegii mei sunt adesea surprinsi de continutul pachetelor interzise, dar faptul ca au gasit 1.500 de cutiute cu tarantule i-a lasat fara cuvinte, chiar si pe cei mai experimentati." Ahland a catalogat interventia ca fiind "o confiscare extraordinara", precizand ca este un caz trist, in acelasi timp: "Ne intristeaza sa vedem ce sunt capabili sa faca unii oameni animalelor, doar pentru profit." Din cauza conditiilor improprii de transport, cei mai multi dintre paianjenii exotici nu au supravietuit, ceea ce reprezinta o posibila incalcare a legislatiei germane privind protectia animalelor. Supravietuitorii au fost preluati de ingrijitori specializati. Destinatarul coletului, un barbat din regiunea Sauerland, este cercetat penal pentru incalcarea normelor privind importul si nedeclararea taxelor vamale. Valoarea estimativa a transportului retinut in Koln este in curs de evaluare. Tarantulele sunt paianjeni de dimensiuni mari, cunoscuti pentru aspectul lor paros si pentru faptul ca sunt adesea vanati sau crescuti pentru comertul cu animale exotice. Desi nu sunt periculoase pentru oameni in mod obisnuit, ele fac parte din categoria speciilor reglementate la nivel international. Exemplarele rare sau exotice au o valoare semnificativa pe piata neagra, fiecare putand fi vanduta cu zeci sau chiar sute de euro, in functie de specie si de varsta. Transportul lor fara autorizatie este considerat infractiune in multe tari europene, inclusiv in Germania, unde este strict reglementat de legislatia privind protectia faunei si conventiile internationale.
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.
14.07.2025, 22:25