06.11.2025, 07:25 Sursa: mediafax.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
Exista o lunga campanie de promovare a includerii mai multor leguminoase in dietele lor, acestea fiind sanatoase si prietenoase cu clima. Intrucat Regatul Unit se confrunta cu o crestere a bolilor legate de dietele nesanatoase, precum si cu cresterea preturilor la alimente, activistii sustin ca este momentul potrivit pentru a lansa o campanie de "adaugarea de fasole" in mesele natiunii, potrivit The Guardian. Oliver a spus: "Nu este un secret ca iubesc fasolea. Nu numai ca este delicioasa si accesibila ca pret, dar este si o sursa excelenta de proteine, bogata in fibre, care se pastreaza bine in camara mult timp. Daca exista ceva ce ar trebui sa mancam mai mult, aceea este fasolea." Printre supermarketurile care sustin campania Bang in Some Beans se numara Lidl, care s-a angajat sa creasca vanzarile in volum pentru toate produsele din fasole cu 50% pana in 2028; Sainsbury's, care isi propune sa creasca volumul vanzarilor de fasole si leguminoase pana in 2028; si M&S, care declara ca vor creste vanzarile in volum pentru toate produsele din fasole la temperatura ambientala cu 15% pana in 2028. Waitrose si Ocado au declarat, de asemenea, ca vor face reclama la mai multe leguminoase catre clienti. Multiplele beneficiil ale fasolei Cultivarea multor tipuri de fasole fixeaza azotul in sol, imbunatatind sanatatea acestuia, si reprezinta un inlocuitor sau un supliment util pentru proteinele cu continut mai mare de carbon, cum ar fi carnea. De asemenea, sunt bogate in fibre (doar 4% dintre britanici isi consuma cantitatea zilnica recomandata) si de 4,5 ori mai ieftine decat alte alternative la carne pe baza de plante. Un nou raport al Food Foundation, care sustine campania, a constatat ca, pentru a indeplini obiectivele dietei planetare sanatoase a publicatiei Eat-Lancet, consumul de fasole in Marea Britanie ar trebui sa creasca de sapte ori. Productia de alimente este o cauza importanta a degradarii climatice, reprezentand aproximativ un sfert din emisiile de gaze cu efect de sera la nivel mondial. Trei cincimi din aceste emisii provin din productia de carne, ceea ce ii determina pe multi sa sustina trecerea la o dieta bazata pe plante. In medie, sunt necesari 15.400 de litri de apa pentru a produce 1 kg de carne de vita, dar aproximativ 5.000 de litri pentru aceeasi cantitate de fasole. Fundatia pentru Alimentatie a facut apel la mai multi bucatari, comercianti cu amanuntul si lanturi de restaurante sa se alature cruciadei pentru fasole, pentru a creste comercializarea si vanzarea leguminoaselor.
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.