×

Zf 24

Anunt crucial venit din partea JPMorgan: "Lumea trebuie sa se trezeasca la realitate in ceea ce...

Anunt crucial venit din partea JPMorgan: "Lumea trebuie sa se trezeasca la realitate in ceea ce priveste reducerea utilizarii combustibililor fosili. Acest proces poate fi masurat doar in decenii sau chiar generatii"

19.04.2024, 15:32 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Lumea are nevoie urgenta de o "trezire la realitate" in ceea ce priveste trecerea de la combustibilii fosili la energia regenerabila, a avertizat JPMorgan, afirmand ca ar putea fi nevoie de "generatii" pentru a atinge obiectivele de zero emisii nete imaginate de autoritatile occidentale, raporteaza FT.

Intr-un raport privind strategia energetica globala trimis clientilor in aceasta saptamana, banca de investitii americana a afirmat ca eforturile de reducere a utilizarii carbunelui, petrolului si gazelor au fost intarziate de ratele mai mari ale dobanzilor, de inflatie si de razboaiele din Ucraina si Orientul Mijlociu.

"In timp ce tinta de a ajunge la zero emisii este inca la mare distanta, trebuie sa recunoastem realitatea ca variabilele s-au schimbat", a declarat pentru Financial Times Christyan Malek, seful strategiei energetice globale a JPMorgan si principalul autor al raportului. "Ratele dobanzilor sunt mult mai mari. Datoria guvernamentala este semnificativ mai mare, iar peisajul geopolitic este diferit din punct de vedere structural. Cele 3 sau 4 miliarde de dolari care vor fi necesare in fiecare an pentru sustinerea tranzitiei energetice vin intr-un mediu macro complet diferit".

Malek a prezis ca nivelurile de investitii necesare vor exercita presiuni asupra guvernelor pentru a reduce politicile energetice agresive. Guvernul scotian a renuntat joi la planul sau ambitios de reducere a emisiilor de carbon cu 75% pana in 2030, recunoscand ca obiectivul nu poate fi atins.

In raportul sau, JPMorgan a afirmat ca schimbarea sistemului energetic mondial "este un proces care ar trebui sa fie masurat in decenii sau generatii, nu in cativa ani".

Acesta a adaugat ca investitiile in energia regenerabila "ofera in prezent randamente sub asteptari" si ca, in urma unei potentiale cresteri agresive a preturilor la energie, exista chiar riscul unor tulburari sociale semnificative.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare