×

Burse

Bursa. Indicele BET creste cu 1% la inceput de saptamana, sustinut de Electrica (6,1%), BRD SocGen...

Bursa. Indicele BET creste cu 1% la inceput de saptamana, sustinut de Electrica (6,1%), BRD SocGen (4,2%) si MedLife (2,7%)

17.06.2024, 18:08 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

O singura companie din structura indicelui de referinta BET a inregistrat pierderi in prima sesiune de tranzactionare a saptamanii. Benchmark-ul s-a apreciat astfel cu 1% luni, 17 iunie, intr-o sedinta cu lichiditate de 79 de milioane de lei pe toate instrumentele disponibile la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti. Saptamana trecuta, indicele a pierdut 2%.

Cele mai mari dinamici din structura BET au fost afisate luni de Electrica (6,1%), BRD SocGen (4,2%), MedLife (2,7%), Transelectrica (2,5%), Transgaz (1,5%), Aquila (1,3%) si Sphera (1,1%). Toti indicii de la BVB au incheiat ziua pe plus, de la 0,72% pe BET-NG la 1,3% pentru BET-BK.

Alte evolutii notabile includ AAG (10,7%), Comelf (9,8%), Transilvania Investments Alliance (5,1%), Socep Constanta (-2,6%) si Fondul Proprietatea (-1,9%).

Lichiditatea intregului segment de actiuni - piata principala si Sistemul Multilateral de Tranzactionare - a ajuns la 70,6 milioane de lei, de la circa 50 de milioane in sesiunea precedenta. Anterior, rulajul a depasit 100 de milioane de lei in trei din cinci sedinte.

Cele mai tranzactionate actiuni au fost OMV Petrom (33 de milioane de lei), Hidroelectrica (6,6 milioane) si Banca Transilvania (5,8 milioane).

Spre finele sedintei, indicele paneuropean Stoxx 600 scadea cu 0,1% pe fondul temerilor privind consecintele fiscale ale alegerilor din Franta, insa pe un fundal verde pentru actiunile din domeniul bancar si industria tech.

FTSE 100 din Regatul Unit si IBEX 35 din Spania coborau cu 0,2%, respectiv 0,6%, conform agentiei de stiri Thomson Reuters. La Frankfurt, DAX crestea cu 0,5%, la fel si FTSE-MIB la Milano. CAC 40 se aprecia cu 0,7% la Paris.

Stoxx 600 este pe plus cu 6,7% de la inceputul anului, fata de 16,3% pentru BET. Indicele dividendelor BET s-a apreciat cu 22,7% in 2024.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare