×

Accesează
contul existent

Eveniment

Gala Premiilor Marii Loji Nationale din Romania: sapte premii in domenii-cheie ale societatii...

Gala Premiilor Marii Loji Nationale din Romania: sapte premii in domenii-cheie ale societatii romanesti, cercetare, educatie, medicina, arta si diplomatie

24.06.2025, 00:05 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

¬ Fiecare premiu a fost insotit de un cec in valoare de 10.000 de euro si un trofeu semnat de artistul plastic Alexandru Ghildus.

Ateneul Roman a gazduit sambata cea de-a XII-a editie a Galei Premiilor Marii Loji Nationale din Romania (M.L.N.R.), un eveniment organizat in parteneriat cu Academia Romana, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Culturii si 12 universitati din Romania.

In cadrul galei, au fost acordate sapte premii pentru realizari notabile in domenii precum stiinte exacte, stiinte aplicate, medicina, economie, educatie, arta si diplomatie. Fiecare premiu a fost insotit de un cec in valoare de 10.000 de euro si un trofeu semnat de artistul plastic Alexandru Ghildus.

"Fiecare premiu acordat este o marturie a valorilor fundamentale care stau la baza unei societati prospere: adevar, integritate si binefacere. Este, de asemenea, o reafirmare a angajamentului nostru de a sprijini si incuraja excelenta in toate domeniile vietii sociale, culturale si stiintifice", a spus Catalin Tohaneanu, mare maestru al Marii Loji Nationale din Romania.

Premiantii editiei 2025 a Galei MLNR au fost personalitati remarcabile din domenii variate, de la stiinta la arta si diplomatie. Lucian Beznea, cercetator la Institutul de Matematica "Simion Stoilow" al Academiei Romane, a primit premiul Grigore Moisil pentru lucrarile sale dedicate proceselor Markov si problemelor Dirichlet. Dragos Axinte, profesor la Universitatea din Nottingham, a fost distins cu premiul Henri Coanda pentru cercetarile sale inovatoare in domeniul robotilor soft submilimetrici.

Premiul Carol Davila a fost acordat Simonei Olimpia Dima, profesor la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", pentru contributiile la dezvoltarea cercetarii genomice in Romania. Ionut Purica, cercetator al Academiei Romane, a primit premiul Eugeniu Carada pentru volumul "Climate Change and Circular Economics", publicat la Editura Elsevier.

In domeniul educatiei, premiul Spiru Haret i-a revenit lui Romita Iucu, profesor la Universitatea din Bucuresti, pentru activitatea sa in elaborarea politicilor educationale si promovarea diplomei europene. Pe scena internationala a muzicii clasice, dirijorul Cristian Macelaru a primit premiul Constantin Brancusi pentru inregistrarea unui album cu lucrari simfonice de George Enescu, alaturi de Orchestre National de France.

In final, premiul Nicolae Titulescu i-a fost acordat lui Catalin Predoiu, prim-ministru interimar, pentru rolul sau in coordonarea procesului de aderare a Romaniei la spatiul Schengen.

Evenimentul a inclus un recital al Orchestrei si Corului Operei Nationale din Bucuresti si a reunit peste 800 de invitati din mediul academic, cultural, economic si politic.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare