×

Accesează
contul existent

Business Hi-Tech

Integratorul IT&C Metaminds, cu afaceri de 243 mil. lei in 2023, investeste 3 mil. euro in...

Integratorul IT&C Metaminds, cu afaceri de 243 mil. lei in 2023, investeste 3 mil. euro in identitate digitala, gestionarea volumelor mari de date si securitate. Marius Marinescu, CTO: Principalul vinovat pentru nemultumirile privind serviciile digitale este lipsa interconectarii dintre sistemele de IT

13.06.2024, 02:17 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Metaminds, integrator de solutii IT&C si furnizor de solutii de cybersecurity, va investi 3 mil. euro in urmatorii ani pentru a crea si extinde departamente dedicate arhitecturii, dezvoltarii si operationalizarii de noi solutii de tehnologie, dar si pentru a consolida expertiza pentru echipe specializate in arii precum computing, stocare, virtualizare, arhitectura de comunicatii si securitate, au declarat reprezentanti ai companiei in cadrul unui eveniment care a avut loc marti in Bucuresti. Fondurile vor fi directionate si catre o academie proprie, menita sa transforme pregatirea profesionala in domeniul tehnologiei. "Toate aceste investitii vor permite companiei Metaminds sa dezvolte si sa implementeze solutii avansate in domeniul identitatii digitale, sa optimizeze si sa inoveze in gestionarea,analiza si valorificarea volumelor mari de date si sa imbunatateasca masurile de securitate cibernetica pentru a proteja datele si infrastructurile digitale ale clientilor".

Compania, care a raportat pentru 2023 o crestere a cifrei de afaceri de 36% pana la 243 mil. lei (49 mil. euro), si un profit net de 7,4 mil. lei cu un numar mediu de 43 de angajati, lucreaza preponderent cu sectorul public. Metaminds a investit in realizarea unui sondaj cu privire la digitalizarea serviciilor publice din Romania, care a fost realizat de AtlasIntel, si ale carui rezultate sunt departe de a fi surprinzatoare: conform datelor 52% dintre romani declara ca interactiunea cu serviciile digitale publice disponibile in prezent nu le-a imbunatatit experienta personala cu acestea dar si ca ar vota online daca acest lucru ar fi disponibil; de asemenea principalul serviciu public pe care romanii si-l doresc digitalizat este cel de sanatate.

Reprezentantii Metaminds au spus ca au comandat acest sondaj pentru a avea o baza de discutie despre modul in care se deruleaza digitalizarea pe plan local, "Vrem sa incepem o conversatie despre viitorul digital a Romaniei, dar si despre viitorul companiei noastre. Am ales sa facem acest exercitiu pentru a avea o intelegere mai buna a prezentului si pentru a avea de asemenea o predictibilitate mai mare asupra nevoilor viitoare. Vrem sa ne uitam impreuna in aceasta oglinda care ne arata care este perceptia cetatenilor - care sunt, de fapt, beneficiarii muncii noastre, despre digitalizarea Romaniei. Astfel putem sa ne concentram mai bine eforturile in directia corecta", a declarat Andrei Cruceru, cofondator si presedinte directorat Metaminds.

"Toate aceste perceptii si raspunsuri ale oamenilor nu fac decat sa confirme ca planurile strategice de viitor pe care ni le-am asumat sunt in directia corecta. Planuri care ne vor permite sa fim 100% pregatiti pentru provocarile si problemele care vin la pachet cu digitalizarea. Asa cum ati vazut, la nivel global, transformarea digitala vine cu un impact profund. Serviciile sunt din ce in ce mai interconectate, iar la baza acestei interconectari stau identitatea digitala si datele. Gradul de satisfactie din interactiunea cu serviciile digitale ramane la un nivel scazut (in Romania - n. red.) iar principalul vinovat, in opinia noastra, pentru asta, este lipsa interconectarii. Serviciile digitale functioneaza in mare parte izolat si nu comunica eficient intre ele. Acest lucru face ca tehnologia din spatele lor sa nu fie optim folosita, dar, mult mai important, afecteaza experienta utilizatorilor", a declarat Marius Marinescu, CTO al Metaminds. "Cati dintre noi nu ne-am dorit sa nu mai fim nevoiti sa plimbam acelasi set de arte la institutii diferite? Mai exact, sa scapam fix de acea birocratie despre care 70% dintre romani spun ca este problematica. Iar aceasta lipsa a interconectarii duce la rezultatele pe care le-ati vazut relativ la perceptia publicului despre serviciile digitale din Romania. Suntem efectiv frustrati de faptul ca trebuie sa navigam in platforme multiple si sa furnizam in mod repetat acelasi set de informatii. Aceasta nu este doar ineficient, ci face din Romania o tara complet neatractiva pentru investitii si inovatii. Plecand de la premisa ca viitorul digitalizarii in Romania va respecta tendintele globale, investim in dezvoltarea de noi capabilitati, competente si resurse tehnice astfel incat sa putem raspunde provocarilor generate de interconectarea serviciilor digitale", a spus Marinescu.

"Ambitia noastra nu este mica, este realizabila, atata vreme cat o sa ne executam planul de business disciplinat. Cred ca sunt aproape 2 ani cand am inceput sa lucram sub aceasta noua formula de sistem de management dualist si la momentul respectiv cand discutand cu colegii mi-am asumat rolul de a coordona activitatea Consiliului de Supraveghere am vazut o mare oportunitate, aceea de a accelera cresterea companiei implementand un sistem de reguli si de bune practici care sa completeze competentele tehnice ale echipei", a declarat Ovidiu Ghiman, presedinte al Consiliului de supraveghere al Metaminds.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare