×

Zf 24

Revolut, unul dintre cele mai mari startup-uri din Europa, cauta sa vanda actiuni in valoare de 500...

Revolut, unul dintre cele mai mari startup-uri din Europa, cauta sa vanda actiuni in valoare de 500 de milioane de dolari

21.06.2024, 14:39 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Revolut, unul dintre cele mai valoroase startup-uri din Europa, a angajat bancheri care sa ajute firma sa vanda actiuni existente in valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari, alaturandu-se astfel unui sir de companii private care au cautat forme alternative de lichiditate pentru actionarii sai, in conditiile in care piata ofertelor publice initiale ramane in criza, scrie Bloomberg.

Revolut lucreaza cu Morgan Stanley pentru vanzarea de actiuni, care o va ajuta sa elibereze numerar pentru angajati existenti si investitori, potrivit unor persoane familiarizate cu aceasta chestiune. Tranzactia, care a fost raportata anterior de Financial Times, ar putea evalua Revolut la peste 40 de miliarde de dolari, in crestere fata de evaluarea de 33 de miliarde de dolari pe care a obtinut-o ultima data intr-o runda de strangere de fonduri din 2021.

Revolut a declarat ca veniturile sale pentru 2022 au urcat cu 45%, la 922,5 milioane de lire sterline (1,17 miliarde de dolari). Compania nou-infiintata nu a raportat inca rezultatele pentru anul trecut, dar prevazuse anterior ca veniturile pentru 2023 vor fi de aproximativ 2 miliarde de lire sterline.

Vanzarea actiunilor vine dupa ce unul dintre actionarii Revolut - un fond de investitii administrat de Schroders Plc - a semnalat ca este de parere ca firma ar trebui evaluata la aproximativ 25,7 miliarde de dolari.

Revolut a declarat de mult timp ca se pregateste pentru o potentiala oferta publica initiala, dar banca si celelalte mari companii private similare au fost blocate de pietele de capitaluri proprii inactive. Acest lucru a creat probleme pentru unii dintre primii investitori sau angajati care ar putea avea nevoie de lichiditatile rezultate in urma vanzarii de actiuni.

Stripe Inc., o alta companie fintech foarte valoroasa, a strans anul trecut aproximativ 6,5 miliarde de dolari ca parte a unei tranzactii care i-a permis sa organizeze o oferta publica de cumparare prin care angajatii si-au vandut o parte din actiuni.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare