×

Zf 24

Scandal in Big Four: KPMG a fost amendata cu 1,5 milioane de lire sterline pentru "erori grave" in...

Scandal in Big Four: KPMG a fost amendata cu 1,5 milioane de lire sterline pentru "erori grave" in auditul M&C Saatchi

04.03.2024, 15:01 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

KPMG a fost amendata cu 1,5 milioane de lire sterline de catre autoritatea britanica de reglementare in domeniul contabilitatii pentru "erori grave" in auditul M&C Saatchi, una dintre cele mai cunoscute agentii de publicitate din Marea Britanie, scrie Financial Times.

Financial Reporting Council a declarat luni ca a impus amenda firmei Big Four pentru ca nu a respectat cerintele de audit in timpul revizuirii conturilor M&C Saatchi pentru anul care s-a incheiat in decembrie 2018.

"Auditul KPMG nu a respectat standardele de calitate necesare intr-o serie de aspecte, ceea ce echivaleaza cu deficiente grave de audit si incalcari ale standardelor de audit", a declarat Claudia Mortimore, consilier executiv adjunct la FRC.

Adrian Wilcox, un partener al KPMG care a fost responsabil pentru auditul din 2018, a fost, de asemenea, amendat cu aproape 50.000 de lire sterline.

Dezvaluirea erorilor contabile a obligat M&C Saatchi sa isi ajusteze profiturile raportate pentru 2018 si anii anteriori.

Tranzactionarea actiunilor companiei a fost suspendata timp de 10 saptamani in 2020, deoarece PwC, noul sau auditor, s-a straduit sa stabileasca adevarata pozitie financiara a grupului in urma scandalului contabil, care a iesit la iveala pentru prima data in 2019.

M&C Saatchi a fost timp de ani de zile una dintre cele mai respectate retele de publicitate din Marea Britanie - cunoscuta mai ales pentru activitatea sa pentru Partidul Conservator. Totusi, firma s-a confruntat in ultima vreme o serie de conditii comerciale mai dificile, dublate de mai multe conflicte desfasurate in consiliul de administratie cu privire la viitorul sau.

Sanctiunea de 1,5 milioane de lire sterline marcheaza cea de-a 16-a amenda impotriva KPMG din 2018. In octombrie anul trecut, a fost lovita de o sanctiune record de 21 de milioane de lire sterline pentru esecurile sale in auditul contractorului guvernamental prabusit Carillion.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare