01.12.2025, 18:01 Sursa: mediafax.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
Beneficiile otetului de mere nefiltrat In postarea publicata pe retelele sale, o celebra nutritionista spaniola vorbeste despre proprietatile otetului de mere nefiltrat, pe care il descrie drept un produs antimicrobian, antioxidant si un bun conservant. In ceea ce priveste beneficiile, afirma ca ofera bacterii bune, creste absorbtia fierului si a mineralelor, imbunatateste digestia prin acidificarea stomacului, imbunatateste raspunsul la glucoza si sensibilitatea la insulina, noteaza 20minutos. Despre beneficiul de reglare a nivelului de glucoza, specialista, care a vorbit la un moment dat si despre importanta citirii etichetei scortisoarei, explica: "Acidul acetic din otet dezactiveaza temporar enzima alfa-amilaza, cea care transforma amidonul in zaharuri in gura. In acest fel, zaharul si amidonul se transforma in glucoza mai lent, iar glucoza ajunge in organism mai lin. Acidul acetic ajuta si muschiul sa produca glicogen mai repede, astfel ca absorbtia glucozei este si mai eficienta." Ea a precizat ca orice tip de otet este benefic pentru reglarea glucozei, "dar daca este si nefiltrat, ai mai multe beneficii intr-un singur produs". Recomanda consumul unei linguri diluate in doua sau trei degete de apa "chiar inainte de masa". Totusi, sfatuieste sa nu se consume otet de mere nefiltrat in caz de reflux sever. "In acest caz vei simti ca arde foarte puternic pe esofag, pentru ca exista afectare a mucoasei. Nu-l mai consuma si asta e", avertizeaza, adaugand ca "poate fi consumat fara probleme in cazul gastritei cronice, atata timp cat nu exista un reflux foarte accentuat."
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.