×

Politic-Social

Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti a adus Sectia 26 de Politie in Mall Grand Arena

Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti a adus Sectia 26 de Politie in Mall Grand Arena

18.04.2024, 18:08 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti implementeaza cele mai bune solutii care sa le ofere oamenilor din Sudul Capitalei acces facil la servicii publice de calitate si, totodata, un grad sporit de acces la informatii, care sa solutioneze, in timp util, nevoile fiecaruia dintre membrii comunitatii.

Astfel ca, dupa ce a mutat in Mall Grand Arena, Directia de Politie Locala, Directia de Evidenta a Persoanelor, Directia de Impozite si Taxe Locale si Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Sectorul 4 aduce in aceeasi incinta si Sectia 26 Politie, precum si primul Centru de consiliere si informare antidrog din cadrul Agentiei Nationale Antidrog, destinat adolescentilor expusi riscului consumului de substante interzise.

Ca urmare a nevoii stringente de a asigura un climat de ordine si siguranta in cartierele nou infiintate in sudul Sectorului 4, Sectorul 4 a facut demersurile necesare astfel incat, incepand de astazi, 18 aprilie, in sediul din Grand Arena Mall sa functioneze si Sectia 26 Politie din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti. Avand ca areal de acoperire zona de sud a sectorului, Sectia 26 este relocata astfel, din vechiul sediu in care a functionat pana acum, situat pe in zona Drumul Cretestilor, intr-o zona mult mai accesibila cetatenilor, pentru o mai buna vizibilitate si functionalitate. Astfel, se vor scurta timpii de reactie si de interventie, iar activitatile procedurale se vor desfasura in spatii de lucru conforme.

"Am realizat aici, un adevarat hub administrativ, intrucat, laolalta, asa cum in permanenta a fost conceptul administratiei Sectorului 4, sa se regaseasca mai multe institutii ale primariei, respectiv ale statului roman, care conlucreaza in beneficiul oamenilor. Realizam astfel o premiera in Romania, un parteneriat cu Ministerul de Interne prin Politia Municipiului Bucuresti, alaturi de care am realizat relocarea si modernizarea Sectiei 26 de Politie, o sectie extrem de importanta si reprezentativa pentru extinderea pe care Sectorul 4 o are, pe de-o parte. Pe de alta parte, necesitatile comunitatii sunt complexe. In ultimii ani, din pacate, consumul de droguri a crescut, este o problema majora a societatii, de aceea am intreprins o serie de masuri. Una dintre masuri a fost aceea de a deschide aici centrul de consiliere, dedicat, in primul rand, tinerilor aflati in pericol. In plus, in perioada imediat urmatoare, vom lucra la planul de reabilitare si a celorlalte sectii aflate pe raza teritoriala a Sectorului 4", a declarat Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, in cadrul unei conferinte de presa.

Noul sediu al Sectiei 26 Politie a fost amenajat pe o suprafata de 1.000 de mp, la primul etaj al complexului comercial si va gazdui Biroul Ordine Publica, Biroul Investigatii Criminale, Biroul Criminalistic precum si un Birou pentru eliberarea cazierului judiciar. Accesul in incinta sectiei de politie va fi unul securizat si va fi asigurat independent de programul de functionare limitat al mall-ului.

Utilitatea implementarii unor servicii publice de calitate a fost remarcata si de catre senatorul Gabriela Firea, prezenta la eveniment.

"Il felicit pe colegul meu, primarul Sectorului 4, Daniel Baluta! Vedem aici o administratie prietenoasa cu oamenii, o administratie smart, digitalizata si deschisa catre cetateni. Acesta este motivul pentru care tot mai multe familii aleg sa se mute in Sectorul 4, sa traiasca, sa iubeasca, sa aiba locuri la crese si la gradinite. Sa aiba un sector civilizat si sigur. Astazi, aici, se mai face inca un pas pentru a lupta cu infractionalitatea, intr-o stransa colaborare intre autoritatile statului, iar acest lucru arata ca suntem determinati sa ducem la capat proiectele in urma carora cat mai multe probleme ale oamenilor sa fie rezolvate", a declarat Gabriela Firea.

Eforturile depuse de administratia locala a Sectorului 4 in domeniul sigurantei publice au fost evidentiate si de catre chestorul de politie, Bogdan Berechet, directorul general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

"Ma bucur sa ma aflu la un eveniment menit sa aduca un plus de valoare activitatilor pe care politistii le desfasoara zilnic in Capitala! Sunt convins ca si pe viitor, domnul primar al Sectorului 4, Daniel Baluta, ne va sprijini si-l asigur ca din partea Politiei Capitalei va beneficia de toata sustinerea, mai ales ca, impreuna, ne dorim un oras mai sigur pentru toti cetatenii. Schimbarea sediului sectiei 26 Politie s-a realizat pentru a facilita accesul cetatenilor catre politie, dar si pentru a scurta timpii de reactie, de interventie catre toate evenimentele in care suntem solicitati de catre cetateni. Totodata s-au creat conditii optime de lucru pentru colegii nostri politisti", a punctat seful Politiei Capitalei.

Alaturi de Sectia 26 de politie, tot in sediul din Grand Arena Mall, functioneaza, incepand de astazi, in baza unui protocol de asociere incheiat intre Agentia Nationala Antidrog si Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti, si un nou Centru de consiliere si informare antidrog.

In aceasta noua locatie, amenajata pe o suprafata de 200 de mp, tot de catre administratia Sectorului 4, va functiona programul "Safe Space" dedicat 100% copiilor, unde vor fi oferite gratuit si confidential servicii de informare si de consiliere psihologica pentru adolescentii, expusi riscului consumului de substante interzise, care se afla intr-o perioada dificila, dar si pentru parintii care doresc sprijin de specialitate. Aici, echipe formate din psihologi si asistenti sociali le vor fi alaturi adolescentilor, in sesiuni de lucru individuale dar si in grupuri de suport.

"Este un moment istoric, dupa 22 de ani de existenta ai Agentiei Nationale Antidrog. Cu sprijinul Primariei Sectorului 4, si vreau sa-i multumesc domnului primar Baluta, pentru acordul pe care si l-a dat la prima idee pe care am creionat-o impreuna, multumesc si echipei domniei sale, care a lucrat alaturi de noi, pentru ca primul centru pentru adolescenti, primul centru in cadrul programului Safe Space, sa poata fi, de azi, accesibil pentru toti copiii din Bucuresti, si nu numai. Vom asigura consiliere psiho-sociala, cu ajutorul a patru psihologi si doi asitenti sociali, iar serviciile medicale vor fi asigurate cu sprijinul medicilor psihiatri, pediatri din cadrul Sptalului Obregia. Este foarte important pentru noi toti, pentru Ministerul Afacerilor Interne, sa venim cu aceasta solutie pentru copiii din Romania, pentru ca de astazi acest centru va fi exclusiv pentru ei. Este un serviciu gratuit, confidential si de asemenea pentru familiile lor, care vor avea posibilitatea sa se conecteze cu alti parinti care au mai trecut prin aceasi situatie, sa vada ca nu sunt singuri si ca in spatele lor se afla o echipa de specialisti antidrog, dar formata si din autoritatile locale, care vor crea o comunitate sigura pentru ei", a declarat comisarul sef de politie, Georgiana Ramona Dabija, directorul Agentiei Nationale Antidrog.

Urmare a investitiilor publice derulate in ultimii ani de catre autoritatea locala, Sectorul 4 a inregistrat o crestere demografica de amploare. Numai in ultimii 4 ani, au fost intemeiate, aici, in zona de sud a Bucurestiului, peste 8300 familii, iar numarul copiilor nascuti in aceeasi perioada a depasit deja numarul 13.000. De aceea, pentru ca toti cei care muncesc, iubesc si traiesc in Sectorul 4, autoritatea locala a cautat permanent cele mai bune solutii care sa ofere oamenilor acces facil la servicii publice de calitate si totodata, un grad sporit de acces la informatii care sa solutioneze in timp record nevoile fiecaruia dintre membrii comunitatii.

Modul de lucru implementat astazi face parte dintr-un proiect extins de crestere a gradului de siguranta a Sectorului 4, alaturi de masuri precum montarea camerelor de supraveghere in zone cu un grad crescut de infractionalitate, dezvoltarea retelei stradale de iluminat public in special in zonele in care aceasta era deficitara, suplimentarea echipajelor de politie locala pe strada. Masurile luate in timp si-au dovedit eficienta, astfel incat cifrele arata ca in decursul ultimilor ani, datorita acestor imbunatatiri, Sectorul 4 a devenit cel mai sigur sector din Bucuresti.

Astfel, potrivit statisticilor intocmite anual de catre specialistii Politiei Capitalei, daca la nivelul anului 2016, coeficientul de criminalitate era la nivelul de 103,7% si plasa comunitatea noastra intr-o zona de risc ridicat de comitere a infractiunilor, in 2023, acest coeficient a scazut pana la 63,25%, riscul de producere a infractiunilor fiind catalogat drept scazut.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare