×

Eveniment

Banii nu au culoare politica: Cei mai mari CEO ai Americii se inghesuie din nou sa-l sustina pe...

Banii nu au culoare politica: Cei mai mari CEO ai Americii se inghesuie din nou sa-l sustina pe Trump. Vazand sansa unei victorii a fostului presedinte, liderii de afaceri de top se bat pentru un loc la masa puterii

15.06.2024, 12:00 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Atunci cand Donald Trump a castigat presedintia in 2016, liderii de afaceri au venit in numar mare sa se intalneasca cu el, in speranta de a-i atenua politicile comerciale si retorica populista, incurajand in acelasi timp agenda sa de dereglementare si de impozitare favorabila mediului de afaceri, scrie WSJ.

Acestia se inghesuie sa se intalneasca din nou cu el. De cand Trump si-a invins ultimul mare dusman primar al Partidului Republican, mai multe nume mari din lumea finantelor s-au aliniat in spatele sau. Saptamana aceasta, o serie de directori executivi l-au ascultat cu atentie in timp ce promitea mai multe reduceri de taxe si isi acoperea unele dintre cele mai dure promisiuni privind imigratia.

Directorii spun ca dorinta lor de a-l asculta pe Trump provine din frustrarea fata de presedintele Biden, din constientizarea din ce in ce mai mare a faptului ca Trump ar putea castiga si din dorinta de a modela agenda republicanului inainte de alegeri - mai degraba decat sa se agite pentru a face acest lucru dupa. Multi dintre cei care s-au distantat de Trump in urma revoltei din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, provocata de sustinatorii fostului presedinte, si-au indulcit criticile.

Chiar si directori executivi precum Jamie Dimon de la JPMorgan Chase si Brian Moynihan de la Bank of America, care in mod obisnuit evita sa faca declaratii de sustinere, au dat semne de apropiere fata de politicile lui Trump sau au vorbit despre cele ale lui Biden.

Dimon, Moynihan, directorul general al Citi, Jane Fraser, si Charlie Scharf, de la Wells Fargo, au fost prezenti joi la reuniunea Business Roundtable, unde Trump s-a adresat grupului. Trump le-a spus ca, in calitate de presedinte, va fi mai bun decat Biden in ceea ce priveste taxele si economia. El a spus ca rata impozitului pe profit ar trebui sa fie de 20%, la un moment dat sustinand ca ar putea cobori pana la 15%, tinta initiala a campaniei sale, potrivit unei persoane care a fost prezenta.

Dimon si-a surprins colegii de la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elvetia, la inceputul anului, cand a declarat intr-o aparitie televizata ca Trump are "oarecum dreptate" in unele privinte, cum ar fi comertul si imigratia.

Moynihan, mai discret decat Dimon, a criticat politicile lui Biden ca fiind rele pentru afaceri, pe baza unor discutii cu clientii bancii. El le-a spus oamenilor ca clientii bancii, multi dintre ei din mijlocul tarii, se plang de politicile lui Biden, in special in ceea ce priveste acordarea de autorizatii pentru proiecte energetice si incheierea de tranzactii.

Trump este fericit sa le spuna liderilor de afaceri in mare parte ceea ce vor sa auda. In afara de mai multe reduceri de taxe, el a spus ca ar fi prietenos cu inteligenta artificiala si ca ar fi usor de reglementat, in special pentru incheierea de tranzactii. Comisia Federala pentru Comert din timpul administratiei Biden a fost printre cele mai agresive din ultimii ani, incercand sa blocheze fuziunile si sa tina in frau companiile gigant.

Dar politicile lui Trump in domenii precum imigratia si declaratiile pe care le-a facut si care pun la indoiala statul de drept fac ca intreprinderile sa fie precaute. Joi, el a lansat in fata republicanilor din Camera Reprezentantilor ideea - lipsita de detalii - a unui sistem de venituri federale cu tarife totale, suficient de mare pentru a inlocui impozitul pe venit.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare