×

Companii

Best of ZF Power Summit 2024. Nicolas Richard, CEO, ENGIE Romania: Gazul ramane sursa principala...

Best of ZF Power Summit 2024. Nicolas Richard, CEO, ENGIE Romania: Gazul ramane sursa principala pentru ca tranzitia energetica sa fie suportabila pentru economie. Trebuie sa alegem cu grija proiectele in care investim

05.03.2024, 10:30 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Nu este niciun dubiu ca tranzitia energetica va fi un proces costisitor, astfel ca prioritizarea proiectelor de investitii este cu atat mai importanta, a spus Nicolas Richard, CEO al ENGIE Romania, la ZF Power Summit 2024 ¬ Acesta fiind contextul, Romania are nevoie mai mult ca niciodata de claritate in dezvoltarea sectorului sau energetic, resursele nationale, cu precadere gazul, fiind asul din maneca pentru economia lo cala. Nicolas Richard si-a inceput cariera in cadrul grupului ENGIE in anul 2000, dobandind o experienta vasta in activitatile principale ale grupului (distributie, furnizare, managementul energiei, solutii energetice), cu precadere in operatiunile care au implicat managementul clientilor casnici si corporate. De la jumatatea anului trecut, Nicolas Richard a preluat functia de CEO al ENGIE Romania, cel mai mare distribuitor de gaze din Romania, unul dintre cei mai puternici investitori din energie verde si investitor indirect in gazul din Marea Neagra, prin contractul semnat cu americanii de la BSOG (Black Sea Oil & Gas). "Tranzitia energetica va costa si trebuie sa alegem cu grija proiectele in care investim. Suntem intr-un context in care costul banului este mai mare, probabil pentru o perioada mai lunga decat anticipam. Astfel ca, impreuna cu factorii de decizie politici si cu ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei), trebuie sa identificam un cadru care permite sa avem un plan de actiuni si de investitii pertinent si coerent cu planurile pe care le avem pentru Romania", a declarat Nicolas Richard in cadrul ZF Power Summit 2024, eveniment care a avut loc in perioada 27-29 februarie in Bucuresti. Potrivit acestuia, tranzitia energetica trebuie analizata din mai multe perspective.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare