×

Burse

Bursa. Agroland Business System cheama actionarii sa voteze achizitia unor echipamente, credite si...

Bursa. Agroland Business System cheama actionarii sa voteze achizitia unor echipamente, credite si suplimentari de credite in valoare de 11 mil. euro

17.06.2024, 18:31 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Grupul antreprenorial Agroland Business System (simbol bursier AG), care detine cea mai mare retea de magazine agricole din Romania, a completat luni ordinea de zi pentru adunarea generala extraordinara a actionarilor din data de 1 iulie, ca urmare a cererii realizate de actionarul majoritar si CEO-ul Horia Cardos.

Primul punct de pe ordinea de zi vizeaza cumpararea a doua echipamente pentru platforma avicola de la Mihailesti, in judetul Giurgiu, in schimbul sumei de 3,8 milioane de euro. Pentru achizitie, compania tinteste o contractare a unei facilitati de credit la termen, in suma maxima de 3,25 milioane de lei.

Urmeaza o facilitate de credit de maximum 850.000 de euro si inca una de 1 milion de euro in scopul finantarii constructiei unui depozit in cadrul platformei FNC Isalnita din judetul Dolj. Pe punctul cinci se afla aprobarea suplimentarii unei facilitati de credit cu 11 milioane de lei (2,2 milioane de euro), adica de la 4 milioane la 11 milioane.

Operatiunea s-ar realiza "in scopul refinantarii unor facilitati de credit existente si in vederea finantarii activitatii curente, prelungirii valabilitatii, mentinerea / constituirea unor garantii asupra imobilului de la platforma avicola de la Mihailesti aferente obligatiilor nascute din facilitatea de credit si dlui. Horia-Dan Cardos de a negocia conditiile de contractuale", reiese din convocator.

In total, achizitia, creditele si suplimentarea de credit insumeaza 11,1 milioane de euro.

Agroland a incheiat T1/2024 cu venituri din exploatare de 74,5 milioane de lei, in crestere cu 7% fata de aceeasi perioada de anul trecut, si un profit net de 2,2 milioane, plus 62%, conform datelor de la BVB.

Evaluata la 133 de milioane de lei, compania afiseaza o crestere de aproape 20% pe actiuni in ultimele 12 luni.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare