×

Burse

Bursa: OMV Petrom lanseaza un program amplu de investitii la rafinaria Petrobrazi, de 2 mld. euro...

Bursa: OMV Petrom lanseaza un program amplu de investitii la rafinaria Petrobrazi, de 2 mld. euro pana in 2030

17.06.2024, 12:09 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Compania OMV Petrom (simbol bursier SNP), cel mai mare producator integrat de energie din sud-estul Europei, va investi 2 miliarde de euro pana in 2030 la Petrobrazi, rafinarie care asigura circa 30% din necesarul de carburanti al Romaniei, ceea va transforma rafinaria intr-o unitate industriala moderna, capabila sa produca atat carburanti traditionali, cat si biocombustibili de ultima generatie.

"2024 este un an special pentru rafinaria Petrobrazi. Celebram 90 de ani de cand punem Romania in miscare si ne pregatim pentru viitorul transportului. Tranzitia energetica inseamna un mix de solutii: carburanti traditionali, biocombustibili si mobilitate electrica. Iar prin investitiile pe care le facem la Petrobrazi, de 2 miliarde de euro pana in 2030, vom continua sa furnizam clientilor nostri carburanti de calitate si biocombustibili", spune Radu Caprau, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare si Marketing.

OMV Petrom a anuntat recent decizia de a investi circa 750 de milioane de euro pentru o instalatie de productie combustibili sustenabili pentru aviatie (SAF) si motorina din surse regenerabile (HVO) si doua instalatii pentru productia de hidrogen verde. Astfel, incepand cu anul 2028, compania va putea furniza anual pana la 250 de mii de tone de biocombustibili.

In plus, vor continua investitiile pentru modernizarea si eficientizarea proceselor curente, ceea ce va reduce amprenta de mediu a rafinariei. Compania vizeaza reducerea intensitatii emisiilor de carbon ale rafinariei cu peste 15% pana in 2030 comparativ cu anul 2019.

De asemenea, compania sustine proiecte sociale cu impact pentru viata comunitatilor din Prahova, din domeniile sanatate, educatie si mediu, cum ar fi modernizarea Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti, renovarea si eficientizarea energetica a scolilor - Romania Eficienta, impaduriri - Romania Planteaza pentru Maine. In ultimii 3 ani, valoarea acestor proiecte s-a ridicat la peste 10 milioane de euro.

OMV Petrom este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat, cu circa 42 miliarde de euro reprezentand taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005 - 2023. In aceeasi perioada, compania a investit aproximativ 18 miliarde de euro.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare