×

Companii

Cea mai mare comunitate din energie: prosumatorii au ajuns la o "echipa" de 121.000 de membri, iar...

Cea mai mare comunitate din energie: prosumatorii au ajuns la o "echipa" de 121.000 de membri, iar pana in 2030 numarul acestora s-ar putea tripla

17.06.2024, 19:30 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Daca la inceputul anului 2020 Romania avea numai 271 de prosumatori, acest club exclusivist s-a transformat intr-un jucator semnificativ in sectorul energetic local. Astfel, la finalul lunii martie, 2024, Romania avea peste 121.000 de prosumatori, cu o capacitate cumulata de aproape 1.600 MW, arata datele pentru finalul lunii martie transmise de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) pentru anuarul ZF Atlasul de business al Romaniei. La aceasta capacitate, investitiile facute de aceasta comunitate au ajuns la pragul de 2 mld. lei.

"Previziunile Ministerului Energiei indica o continuare a acestei tendinte ascendente, estimand ca numarul prosumatorilor va ajunge la 236.000 pana la sfarsitul anului 2025 si la 350.000 pana in 2030", spun reprezentantii EfdeN, cel mai important ONG dedicat promovarii prosumatorilor. Recent, EFdeN alaturi de ENGIE au lansat Ghidul prosumatorului sustenabil, un instrument care va ajuta la crearea comunitatilor sustenabile de energie.

"Conceptul de prosumator a evoluat si a ajuns intr-o noua etapa de dezvoltare: aceea de definire a prosumatorului sustenabil. Desigur, prosumatorul este de la sine inteles sustenabil, insa nu este suficient doar sa producem energie, trebuie sa o facem in mod eficient si inteligent. Alaturi de partenerii de la EFdeN le putem oferi prosumatorilor un ghid de recomandari utile despre cum pot deveni sustenabili, integrand solutiile integrate de panouri solare, pompe de caldura si baterii", a declarat Nicolas Richard, CEO ENGIE Romania.

Fata de luna martie, intre timp cifrele au crescut, au completat reprezentantii ANRE.

"Un mic update pentru luna aprilie, am ajuns la 130.000 de prosumatori cu 1.700 MW putere instalata. Ne asteptam la un trend accelerat de depuneri de cereri si instalari pentru prosumatori", a mentionat Viorel Alicus, director ANRE, in cadrul evenimentului de lansare a ghidului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare