×

Companii

CFR lanseaza licitatia pentru electrificarea si reabilitarea liniei de cale ferata...

CFR lanseaza licitatia pentru electrificarea si reabilitarea liniei de cale ferata Constanta-Mangalia, proiect de peste 1,3 mld. lei

19.04.2024, 15:37 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a lansat licitatia privind electrificarea si reabilitarea liniei de cale ferata Constanta - Mangalia, proiect care face parte din Master Planul General de Transport al Romaniei (MPGT) si este propus pentru finantare in perioda 2021-2030.

Valoarea totala estimata a contractului este cuprinsa intre 1,31 mld. lei si 1,56 mld. lei, dupa cum reiese din datele pulicate pe site-ul Sistemului Electronic de Achizitii Pulice (SEAP), investitia urmand sa asigure un grad ridicat de siguranta a traficului feroviar, cu urmatoarele rezultate si efecte asteptate cu impact in cresterea atractivitatii modului de transport feroviar de calatori:

¬ reducerea timpului de calatorie prin cresterea vitezei de circulatie pe intregul tronson si eliminarea necesitatii schimbarii locomotivei in statia Constanta;

¬ reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si a impactului negativ asupra mediului; cresterea gradului de siguranta si reducerea numarului de accidente;

¬ cresterea numarului de trenuri de calatori care pot fi inscrise in graficul de circulatie (prin cresterea capacitatii de circulatie) si a numarului de calatori intre orasele Constanta si Mangalia;

¬ cresterea traficului de marfa de tranzit, prin introducerea tractiunii electrice;

¬ reducerea consumului de energie;

¬ cresterea gradului de confort in transportul de calatori si sporirea calitatii serviciilor de transport;

¬ modernizarea facilitatilor oferite in statiile principale;

¬ grafic de mers cadentat, operat prin material rulant performant.

Linia de cale ferata Constanta - Mangalia face parte din Magistrala 800 Bucuresti - Constanta - Mangalia, are o lungime de 42,9 km ( masurati intre ax statie Constanta - ax statie Mangalia) si deserveste statiunile turistice din zona de sud a litoralului romanesc cat si Portul Constanta si Portul Mangalia.

"Electrificarea, dublarea si reabilitarea liniei va asigura accesul trenurilor de lung parcurs in statiunile aferente litoralului romanesc fara transbordarea calatorilor sau schimbarea mijlocului de remorcare, ceea ce va permite preluarea traficului de calatori din sectorul rutier atat pentru descongestionarea zonei, cat si pentru reducerea numarului de accidente", se mentioneaza in anuntul atriuit licitatiei.

Potrivit acestuia, durata de implementare a contractului, inclusiv a perioadei de garantie, de la data ordinului de incepere, este de 98 de luni, iar durata estimata pentru realizarea serviciilor de proiectare, este de 10 luni calendaristice de la de la daata de incepere .

In ceea ce priveste durata de executie a lucrarilor acesta a fost estimata la 24 de luni de la data de incepere a proiectului.

Perioada de garantie, minimum 60 de luni de la receptia la terminarea lucrarilor, iar perioada de inchidere- 4 luni de la terminarea perioadei de garantie

"Procedura de atribuire se desfasoara sub incidenta prezentei clauze suspensive, in sensul ca semnarea contractului de proiectare si executie lucrari se va face numai dupa asigurarea sursei de finantare",

Se estimeaza ca perioada pe parcursul careia se aplica clauza suspensiva este de 12 luni de la aprobarea raportului procedurii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare