×

Zf 24

China surclaseaza Statele Unite in domeniul EV: Constructorii autor din SUA se chinuie sa-si vanda...

China surclaseaza Statele Unite in domeniul EV: Constructorii autor din SUA se chinuie sa-si vanda masinile, in timp ce calitatea vehiculelor chineze si preturile accesibile ale acestora conduc la o explozie a vanzarilor

04.03.2024, 13:03 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Constructorii auto din SUA se chinuie sa-si vanda vehiculele electrice in timp ce piata chineza continua sa evolueze, deoarece produsele fabricare in SUA raman inferioare celor chinezesti, potrivit unuia dintre cei mai mari producatori de materiale pentru baterii din lume, raporteaza Financial Times.

Mathias Miedreich, directorul executiv al Umicore, a declarat ca vanzarile de masini electrice chinezesti au crescut vertiginos, spre deosebire de cele din SUA, datorita performantelor mai bune si a preturilor accesibile.

"Masinile chinezesti sunt pur si simplu foarte calitative. De aceea oamenii aleg sa le cumpere", a declarat Miedreich intr-un interviu. "Producatorii americani par sa se chinuie in ceea ce priveste cresterea calitatii produselor lor".

Seful producatorului belgian de materiale de baza destinate bateriilor pentru vehicule electrice, care numara printre clientii sai Volkswagen, BMW si compania chineza Envision AESC, a adaugat ca si producatorii auto americani isi retrag planurile de extindere a fabricilor pentru vehiculele electrice din cauza cererii slabe.

In China, vanzarile de masini electrice, inclusiv cele hibride plug-in, au urcat cu 36%, ajungand la 7,7 milioane in 2023, fata de 5,7 milioane in 2022, potrivit datelor Asociatiei chineze pentru automobile civile.

Vehiculele electrice au reprezentat peste o treime din cele 21,7 mil. de vehicule noi vandute in China anul trecut, comparativ cu 28% in 2022.

Desi vanzarile de masini electrice, inclusiv cele hibride plug-in, au crescut puternic in SUA anul trecut, piata ramane in continuare destul de fragila.

Vanzarile de vehicule electrice din SUA au crescut cu 58%, ajungand la 1,5 mil. in 2023, reprezentand doar 9,6% din totalul masinilor vandute in tara.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare